Tömegesen perelnek be háziorvosokat az oltásellenes magyar szülők

HírKlikk 2024. április 10. 10:00 2024. ápr. 10. 10:00

Az oltásellenes szülők tömegesen perlik be az orvosokat, ha nem mentik fel gyerekeiket a kötelező oltások alól, ami a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) szerint a járványügyi biztonságot veszélyeztetheti.

Az utóbbi időben ismét felélénkültek az oltásellenes mozgalmak, ezúttal viszont már a gyerekkori kötelező oltásokat próbálják támadni. Az oltásellenesek tömegesen indítanak pereket a háziorvosok ellen, mert azok nem hajlandók gyerekeik számára olyan egészségügyi igazolást kiállítani, amivel megtagadhatnák a gyerekkorban kötelezően beadandó vakcinákat – írja a kialakult aggasztó helyzetről beszámoló Telex terjedelmes írására hivatkozva a hvg.hu.

Az egészségügyi törvény szerint az orvosi igazolás mentesítést adhat a védőoltás alól. Ezt a kezelőorvos, a beteg vagy a beteg törvényes képviselője kérelmezheti, ha az a beteg állapota miatt nem lehetséges, illetve, ha az egészségét vagy meglévő betegségét várhatóan károsan befolyásolná. A kérelemhez minden esetben csatolni kell a mentesítés indokoltságát alátámasztó, a kezelőorvos által adott szakvéleményt.

Az Orvosok és egészségügyi dolgozók a tisztánlátásért egyesület weboldalán útmutatót tettek közzé arról, hogyan viselkedjenek a szülők az orvosnál, ha nem akarják, hogy gyermekeiket beoltsák. A szervezet már három ezzel foglalkozó konferenciát is szervezett, amelyeken számtalanszor megcáfolt összeesküvés-elméletekkel próbálják elérni, hogy választhatók, ezáltal elkerülhetők legyenek Magyarországon a kötelező gyerekkori oltások.

A lap megkereste a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ is, amely válaszában egy súlyos problémára hívta fel a figyelmet: az orvosok ellen indított jogi eljárások időtartama alatt a gyermekek védőoltása halasztódik, ami tömeges méreteket öltve veszélyeztetheti a járványügyi biztonságot.Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom