Toroczkai László a halálbüntetés visszaállítását követeli

HírKlikk 2020. május 25. 16:03 2020. máj. 25. 16:03

A Mi Hazánk Mozgalom a halálbüntetés visszaállítását követeli annak érdekében, hogy ki lehessen végezni a Deák téri kettős gyilkosság elkövetőjét – jelentette ki a párt elnöke hétfőn, sajtótájékoztatón, Budapesten.

Toroczkai László pártja nevében felszólította a kormányt: tegyen meg mindent az Európai Unió döntéshozó testületeinél, hogy visszaállíthatóvá váljék a halálbüntetés.

Ha pedig az unió nem változtat álláspontján, Magyarországon pedig a jelenlegi „rendkívül liberális törvények" maradnak érvényben, akkor jobb, ha kilépünk az unióból – fogalmazott az ellenzéki politikus.

A pártelnök úgy vélekedett, a jelenlegi törvények szerint, komoly esély mutatkozik arra, hogy a „mészárlás elkövetője, ez a brutális vadállat, gyilkos fiatal" akár 30 évesen újra szabad lehet és ismét gyilkolhat.

Pedig a halálbüntetés visszaállításával véglegesen kivonható lenne a magyar társadalomból, nem lenne lehetősége arra, hogy újra gyilkoljon – mondta Toroczkai László.

Apáti István, a párt politikusa, független országgyűlési képviselő felidézte, hogy a jelenlegi törvények szerint, a „Deák téri mészárost" még életfogytig tartó szabadságvesztésre sem lehet ítélni, mert a bűntény elkövetésekor még nem töltötte be a 20. életévét.

Ez pedig azt jelenti, hogy a gyilkos már 13 év múlva élvezheti s szabad élet minden örömét és ismét lemészárolhat gyanútlan magyar embereket – fűzte hozzá. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a Mi Hazánk korábban javasolta a Büntető törvénykönyv ezen rendelkezésének eltörlését.

Forrás: MTI/Hírklikk