Tóth Bertalan: Ez maga a cinikus pofátlanság!

HírKlikk 2019. augusztus 23. 15:06 2019. aug. 23. 15:06

Az emberek most többet fizetnek az energiáért, mint amennyiért a magyar állam veszi. Így az elmúlt években a kormányzat mintegy 90 ezer forintot vesz ki a családok zsebéből. Hogy most a nyugdíjasoknak 9 ezer forintos rezsiutalványt vet oda a kormány, nos az maga a pofátlanság - mondta mai sajtótájékoztatóján a Hírklikk kérdésére a választások előtt végrehajtott fideszes szavazatmaximálási akcióval kapcsolatban Tóth Bertalan. Az MSZP elnöke azt követeli, hogy a kabinet ne ajándékot osztogasson, hanem adja oda beszerzési áron - azaz a jelenleginél olcsóbban - a gázt és az áramot, és ne nyerészkedjen.  

„Felháborító, hogy az elmúlt években pontosan, számszerűen kimutatható módon a magyar emberek többet fizetnek az energiáért, mint amennyiért azt a magyar állam beszerzi. Erről több kutatás, tanulmány is készült, szakértők is megerősítették!” kezdte válaszát a pártelnök. „Ezért javasoltuk mi már többször is azt, hogy átlagfogyasztásig minimum 30%-kal csökkenjenek a rezsidíjak! Közel 90.000 forintot húztak ki az elmúlt években minden magyar zsebéből!” – tette hozzá.

A folyamatos lopás közepette, ehhez képest most adnának a nyugdíjasoknak 3x3000 forintot. A választók felé „ez maga a cinikus pofátlanság!” – mondta Tóth.

„Mi most is azt követeljük, hogy ne utalványt kapjanak a nyugdíjasok, hanem tessék annyiért adni az energiát a magyar fogyasztóknak, amennyiért azt beszerzi a magyar állam és ne nyerészkedjen a Fidesz a magyar fogyasztókon, a magyar családokon!” – ismertette a Szocialista Párt "rezsiprogramját" dr. Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt elnöke, országgyűlési frakcióvezetője.