Tóth Bertalan: Orbánék fizetésemelésről döntöttek!

HírKlikk 2022. november 6. 11:19 2022. nov. 6. 11:19

Csak éppen nem a pedagógusok bérrendezéséről, hanem Matolcsy György fizetésének emeléséről...

Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a kormány azt a törvénytervezetet, amely – egyebek mellett – az MNB elnökének fizetésemeléséről is rendelkezik –  írja Tóth Bertalan a Facebook-oldalán

Az MSZP országgyűlési frakcióvezetője ezt írja a bejegyzésében:

„Ez alapján Matolcsy György havi fizetése 5 millió forintról jövőre 6 millióra nőhet. Erre azért van szükség a kormány szerint, hogy ne szenvedjen el" reálbércsökkenést a jegybankelnök a magas infláció miatt, miközben éppen a magas infláció ellen „harcol”.

Még egyszer: amikor brutális megélhetési válság kezd kibontakozni Magyarországon, évtizedek óta nem látott mértékű drágulás van a boltokban, brutális energia-áremeléseket vezetett be a kormány, tömegesen mennek csődbe vállalkozások, veszélybe kerülnek a közszolgáltatások, akkor a Fidesz-kormány nem azon dolgozik, hogy például biztosítsa, hogy a tanároknak tett béremelési ígéreteit betartsa, és gondoskodjon arról, hogy a méltatlanul alulfizetett pedagógusokat ne érje reálbércsökkenés. Nem!

Orbánéknak az a fontos, hogy az államtitkároknak, minisztereknek, a miniszterelnöknek, és a fideszes elitnek a többmilliós fizetése még magasabb legyen! Szégyen!

Most annak a Matolcsy Györgynek akarják emelni a fizetését, aki tevékenyen részt vett a forint tönkretételében, aki nem akadályozta meg a brutális drágulást, és aki a devizahitel-károsultakat megillető pénzt előbb alapítványokba szervezte ki, majd abból a családi-baráti köre gazdagodott szédületes tempóban.

Szerintem ez nem jól van így! 

Orbánék a tarsadalmiegyeztetes@pm.gov.hu e-mail címre várják a véleményeket. Ha Önöket is dühíti, írjuk meg minél többen, mit gondolunk erről!"

Forrás: Facebook