Tóth Gabi, az eucharisztikus hírnök

Puzsér Róbert 2021. július 14. 16:32 2021. júl. 14. 16:32

Azt képzeltem, hogy ha Magyarország koronázatlan hisztikirálynője, Tóth Gabi egy nap valamelyik nyilvános szereplése alkalmával nem öltözik prostituáltnak, az kevésbé irritálóvá teszi majd. Ezúttal is tévedtem.

Közeledik ugyanis a katolikus büszkeség napja, az oltáriszentség-expo, melyet ezúttal Magyarország rendez, és kiderült, hogy Tóth Gabi a szimpatikusabb arcát mutatta, amikor csak egy ízléstelen és szemérmetlen paradicsommadár volt.

A Való Világ, az Éjjel-Nappal Budapest, az X-Faktor s még számos mélyen keresztény műsor arca és hangja ezúttal úgy döntött, hogy a vallásosságával gyűjt lájkokat és megrendeléseket, ezért autentikus módon parasztasszonynak öltözött, nyakába keresztet akasztott, tetoválásait hosszú ujjú felső alá rejtette, és egy jól irányzott fotó kedvéért beült egy skanzenbe, mintha csak ott született volna, a csalad.hu kérdésére pedig előadta: nincs olyan óra, hogy ne szólna a fentiekhez.

Dopeman után íme az újabb megtéréstörténet Orbán Viktor csizmaszárához. Ez most kevésbé meglepő, hisz Tóth Gabi köztudottan bármit áruba bocsát: a párkapcsolatát, a gyermekét, a szórványosan létező személyiségét – bármit, amire a megrendelő igényt tart. A Fidesz pedig minden szemetet összeszedeget, amitől csak szemernyi népszerűséget remél. Az igazolásokért felelős team tagjait az se zavarja, ha hamis a hitvallás, hisz Rogán Antalé és Kubatov Gáboré, Szíjjártó Péteré és Bayer Zsoltté sem kevésbé hamis. Nem a hiteleset keresik, hanem a kifizetődőt – a duplagondol művelete elvégzi a többit. Erre jó a cinizmus, mint a rendszer kötőszövete: így faragnak eucharisztikus hírnököt bárkiből – akár Tóth Gabiból is. Nekik már csak a lé a tét, a lelkük üdvét rég eljátszották.