„Tovább gazdagodnak a fideszes oligarchák" – az MSZP a Kúriához fordul

HírKlikk 2020. szeptember 3. 14:25 2020. szept. 3. 14:25

Megkezdődött a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) vagyonának széthordása, ugyanis a kormány nyomott árakon hirdette meg eladásra a vállalat ingatlanjait – hívja fel a figyelmet közleményében az MSZP.

Az MSZP szerint úgy tűnik, hogy a Balatonra pihenni járók szegényebbek lesznek egy kempinggel, egy fideszes oligarcha pedig a kormány támogatásával gazdagabb lesz egy újabb beépíthető területtel.

A szocialisták úgy vélik, ez történik akkor, ha az állam beteszi a lábát egy cégbe: az értékes vagyont egyből olcsón kiárusítja a haveroknak. Mindez pedig teljesen ellentétes a balatoni önkormányzatok érdekeivel. Az önkormányzatok a céget egyben akarják tartani.

„Elég volt abból, hogy a Fidesz a Balatont a NER-oligarchák csónakázó tavaként kezelje! A Balaton mindannyiunké!" – írja az ellenzéki párt.

Az MSZP ezért azt követeli, hogy a BAHART Zrt. kifosztására irányuló tervet vonja vissza az állam. Meg kell állítani a nemzeti együttműködés rendszerének szabad vizek ellen indított fideszes gyarmatosítási folyamatát, ezért az MSZP a Kúriához fordult a természetes tavak – köztük a Balaton – védelméről szóló népszavazási kezdeményezés engedélyezése érdekében.

Forrás: MTI-OS