Tüttő Kata zöld belvárost teremtene

HírKlikk 2019. április 9. 08:39 2019. ápr. 9. 08:39

Az MSZP V. kerületi polgármester-jelöltje véget vetne az belvárosi faállomány csökkentésnek, a zöldfelületeket jelentősen növelné, és önkormányzati forrásokkal támogatná a bérlakások energiahatékony felújítását.

Polgármesterként első lépése lesz módosítani az V. kerület fapótlási rendeletét - mondta Tüttő Kata az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfőn. Az MSZP belvárosi polgármester-jelöltje nonszensznek nevezte, hogy jelenleg a város tetszőleges részén lehet pótolni a belvárosban kivágott számtalan fát. Az átmérőjük helyett a hiányzó lombkorona nagyságát fogják számításba venni, a pótláshoz zöld falakat, tetőket, árnyékoló rendszereket is kialakítanak majd. 

A volt fővárosi képviselő szociális bérlakásokkal kapcsolatos intézkedést is tervez, V. kerületi polgármesterként kezdeményezné, hogy uniós és kerületi források felhasználásával újítsanak fel önkormányzati ingatlanokat. Jelenleg sok családnak okoz gondot egyszerre a lakhatási és az energiaszegénység, ami jelentősen csökkenne, ha a belvárosnak korszerű és energiatakarékos bérlakásállománya lesz -közölte.

Tüttő Kata a közös szövetet alkotó, VI.,  VII., XIII. kerületet irányító ellenzéki polgármesterekkel együttműködve vezetné a belvárost. “Ez az év a változás éve lesz Budapesten - új főpolgármesterrel, ellenzéki polgármesterekkel - amely megalapozza majd a kormányváltást is” fogalmazott a szocialista politikus.

A műsorban a Momentum VI. kerületi polgármester-jelöltje az MSZP-PM-DK-Momentum fővárosi összefogáshoz csatlakozásukat azzal indokolta, a 2018-as pofon után változtatnak szövetségi politikájukon. Soproni Tamás elismerte, már belátták, hogy egy évvel ezelőtt nem léptek vissza elég helyen az esélyes ellenzéki jelölt javára. A Momentum elnökségi tagja ezért minden választópolgártól bocsánatot kért, akiknek csalódást okoztak.

Forrás: Hírklikk