Tüttő Kata: Magyarország és Európa csak együtt képzelhető el

HírKlikk 2024. május 19. 10:30 2024. máj. 19. 10:30

Az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség Szombathelyen tartotta soron következő kampányrendezvényét. Az eseményen felszólalt Tüttő Kata, Dobrev Klára és Barabás Richárd is. 

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség európai parlamenti képviselőjelöltje elmondta, hogy dr. Nemény András, Szombathely MSZP-s polgármestere és csapata kiváló példa arra, hogyan kell emberségesen, szolidárisan és szeretetteljesen fordulni a városlakókhoz. „Amikor az önkormányzatiságról beszélünk, akkor a szabadságról is beszélünk, arról, hogy beleszólhassunk abba, hogy mi történik a lakóhelyünkön” – fogalmazott Tüttő Kata. 

A választás arról is szól, hogy a lakosság szeretne beleszólást abba, hogy mire költsék a befizetett adóforintokat, és milyen jövőt szánnak a településüknek. 

Tüttő Kata elmondta, hogy az MSZP vitte be Magyarországot az unióba, ezért ennek a közösségnek dolga van abban is, hogy bent is tartsa ezt a közösséget az unióban. Erős Európára és azon belül erős önkormányzatiságra van szükség. Minél több dolgot helyben kell eldönteniük az embereknek.

A szabad városok polgármesterei erős szövetséget alkotnak, feladatuk a városok jó irányítása mellett az is, hogy mutassanak egy másik utat a helyi közösségek számára, és mutassanak egy másik utat Magyarország számára is. Az önkormányzatok a demokrácia utolsó tartalékai, és egy napon majd ennek az alapjain lehet újjáépíteni a demokráciát. 

Mindegy, hogy a fideszesek mit mondanak, az számít, amit csinálnak – fogalmazott. A kormány több férőhelyet szeretne a stadionokba, ezzel szemben az ellenzék inkább az egészségügyre költene. A kormány bezárja a vasúti mellékvonalakat, a demokratikus ellenzék ezzel szemben ingyenessé tette a közösségi közlekedést a 14 éven aluliak számára. A kormány bezárja a postákat, az ellenzéki polgármesterek újranyitják azokat. A kormánynak gazdaságvédelmi alapja van, az ellenzéknek szolidaritási alapja. 

Magyarország és Európa csak együtt képzelhető el, erről is szól majd a választás – összegzett beszéde végén Tüttő Kata. 

Barabás Richárd, a Párbeszéd-Zöldek társelnöke úgy fogalmazott, hogy a Fidesz egy újfajta feudalista rendszert épített fel, és külföldi érdekeket szolgál a vendégmunkások beengedésével.

Az ellenzék előtt álló feladatok fontosságáról beszélt Dobrev Klára, a három párt szövetségének EP-listavezetője. A centrális erőtérrel szemben csak az egymással kötött szövetség jelenthet megoldást. A Fidesz rendszerével szemben az egy az egy ellen taktika hozhat győzelmet. Az ellenzéknek nem egymást kell leváltania, hanem Orbán Viktor rendszerét. 

Dobrev Klára elmondta, hogy az embereknek már elfogytak az utolsó tartalékaik is, miközben a Fidesz erkölcsi válságba került és ekkor jött megint valaki a jobb oldalról, aki az ellenzéket akarja leváltani. „Aki ellenzékinek mondja magát, az Orbán Viktor rendszerét akarja leváltani” – összegzett beszéde végén Dobrev Klára.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom