Újabb fertőzéshullámot indíthatnak az augusztus 20-i tömegrendezvények

HírKlikk 2020. június 4. 12:15 2020. jún. 4. 12:15

„Miután nem tudjuk, hogy ki fertőz pillanatnyilag, és a vírus itt van közöttünk, és tulajdonképpen lényegesen több fertőzésforrás van a körünkben, mint amennyi március elején volt, az óvatosságunk abszolút indokolt” – mondta Falus Ferenc az ATV Egyenes beszéd című műsorában. 

A beszélgetést szemléző 444.hu szerint, a volt országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy az amerikai események most elvonják a figyelmet a járványról, pedig Los Angelesben jelentősen nőtt a fertőzöttek és a halálozások száma, ami a tömegtüntetésekkel is összefügghet. Szerinte, ahogy a spanyolországi nőnapi megmozdulás is öt nap alatt megbetegedésekhez vezetett, úgy, ha a kormányzat azt tervezi, hogy augusztus 20-ra nagy ünnepséget szervez, és a Duna két partján megint tömegek fognak szorosan egymás mellett állni, akkor igaza lesz Orbán Viktornak, hogy lesz második hullám szeptemberre”.

Az ünnepségtől eltekintve is azt mondta, hogy amíg a világban szinte sehol nem alakult ki közösségi védettség, bármikor elterjedhet a fertőzés Magyarországon, akár egyetlen, 200 fős rendezvényen keresztül is. A második hullámot azonban alapvetően nem szeptemberre, hanem későbbre várná.

Forrás: 444.hu