Ujhelyi István és Hidvéghi Balázs keményen összecsapott a közösségi médiában

Csanádi Dávid 2020. január 29. 18:11 2020. jan. 29. 18:11

Sorosozás, hazaárulózás, nemzetellenesség, pitiáner fröcsögés. Erre futja mindössze a fideszes kirakati bábuktól a nem papírdoktorival, hanem tudományos életúttal és valódi teljesítménnyel rendelkező, független szakértők által összeállított jelentéssel kapcsolatban – ezekkel a sorokkal zárta le Ujhelyi István szocialista EP-képviselő azt a vitát, amelyet képviselőtársával, a fideszes Hidvéghi Balázzsal vívott a Facebookon.

Ujhelyi a poszt folytatásában azt írta: „Egyetlen érv, egyetlen cáfolat, egyetlen józan gondolat nincs a tartalomról. Hogy is lehetne, hiszen már azelőtt sorosoztak-migránssimogató-libsiösszeesküvőztek, hogy elolvasták volna. Olyan végtelenül szánalmas.”

Háttal Európának

A virtuális ökölharcot az Euronews cikke robbantotta ki, amelyben az Oktatói Hálózat „Háttal Európának" című jelentéséről volt szó, amiben többek között az áll, hogy „nem csak a jogállamiságot, hanem az oktatást és a kultúrát is leépíti az Orbán-kormány Magyarországon”.

Az ellenzéki EP-képviselők úgy vélték, hogy ez a jelentés megmutatja, hogyan sérülnek Magyarországon az alapjogok. Ezt a véleményt nem hagyhatta annyiban Hidvéghi Balázs. A fideszes EP-képviselő szerint, ellenzéki képviselőtársai „gyűlölik a saját hazájukat, azért, mert Magyarországon többen támogatják a kormánypártokat, többen támogatják a Fideszt, mint őket. És gyűlölik a hazájukat és a magyar kormányt azért, mert mi nemet mondtunk a bevándorlásra és kitartunk ezen álláspontunk mellett.”

„Szégyelljétek magatokat!”

Erre érkezett aztán Ujhelyi első reakciója, amelyben alaposan ledorongolta a fideszes politikust, szó szerint kétségbe vonva a józan eszét, amiért azt állította, hogy az ellenzéki politikusok gyűlölik a hazájukat. „Mondd, mit képzeltek ti magatokról? Hogy van képetek ellopni, tönkre tenni, kétségbe vonni azt, ami a legszemélyesebb kincsünk: a magyarságunk, az otthonunk, a családunk, a gyökereink szeretete? Mire ez az eszement, hazug és undorító gyűlölködés? Szégyelljétek magatokat!” – írta a szocialista politikus.

Már azt hittük, sose kerül elő Gyurcsány

Hidvéghi sem maradt adós a válasszal, ám eléggé meggyőző sem (pedig mindent bevetett). Még Jávor Benedeknek és Donáth Annának is nekiment, majd kifejtette, hogy az ellenzéki képviselők nem a magyar érdekeket képviselik az európai színtéren, hanem Magyarországot szidalmazzák.

Hozzánk hasonlóan, ő sem érezhette elég meggyőzőnek érveit (nem is érezhette, mert ugye a kormányt érő kritika nem az országra vonatkozik, hanem a vezetésére, ilyen formán pedig bizony Magyarország érdeke), ezért bedobta az adu ászt: „Értem én, hogy próbálod tartani a Gyurcsány-tempót és rohansz Klára után, hogy '24-ben is ráférj a listára, mert a pártod közben elpárolgott alólad.”

Márpedig itt azért akad néhány csúsztatás. Egyelőre Ujhelyi pártja, az MSZP nem annyira párolgott el, amit az októberi önkormányzati választások is megmutattak. Aztán egyelőre semmi nem utal arra, hogy Ujhelyi István a Demokratikus Koalícióba igyekezne.

Persze világos, hogy a Fidesz-fanatikusokat Gyurcsány nevével lehet a legjobban mozgósítani, de Hidvéghi Balázsnak nem csupán Ujhelyivel kell megvitatnia a fentieket, hanem bizonyára Habony Árpáddal is. Kifelejtette ugyanis a Gyurcsány-MSZP-liberális-bevándorláspárti kommunikációs fogások közül Soros Györgyöt. Nem lennék most a helyében...