Újra orvosnak áll Újbuda polgármestere

HírKlikk 2021. március 6. 10:45 2021. márc. 6. 10:45

László Imre, Újbuda polgármestere átmenetileg visszatér eredeti szakmájához, és a tömeges oltások idején ismét orvosként fogja segíteni a betegeket. Az újbudai polgármester 1972-ben szerezte orvosi diplomáját, több mint 40 évig volt gyakorló orvos, több egészségügyi intézményt vezetett, köztük a Szent Imre Kórházat.

Amikor a rendelőintézetek számára elrendelik a tömeges oltást, újra egészségügyi dolgozó lesz László Imre – ezt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be Újbuda polgármestere. László Imre elvégzi polgármesteri feladatait, ezután szeretne segíteni a rendelőintézetben.

Mint mondta, lelkiismereti válságot okoz számára, hogy ebben a járványhelyzetben az íróasztala mögött ül, ezért kimegy a rendelőintézetbe és egyszerű orvosként fog segíteni. Azt a munkát fogja elvégezni, amit a rendelőintézet főigazgatója mond neki. Ha kell, az oltóponton tevékenykedik, ha kell, beszélget a betegekkel.

A polgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzat vezetését nem engedi ki a kezei közül. „Aki ezt kritikával illeti, az önmagáról mond véleményt. Ebben az időszakban minden segítségre szükség van” – mondta. A felesége, aki több intézet gazdasági vezetője volt, az adminisztrációban fog segíteni.

Forrás: ATV/Hírklikk