Újra van Lada járőrautója a magyar rendőrségnek

HírKlikk 2017. október 29. 08:11 2017. okt. 29. 08:11

LADA 4x4 Classic lett az Érdi Rendőrkapitányság Törökbálinti Rendőrőrsének legújabb, a helyi vállalkozók és lakosság adományaiból vásárolt járőr kocsija - írja az autoszektor.hu. A legendás terepjáró egyedüli használója Pallai Tamás körzeti megbízott, járőrkutya vezető - a belga juhász járőrkutya, Sophie gazdája.

Több dolog is amellett szólt, hogy választásuk a LADA 4x4-re esett. A legnyomósabb érv, hogy a terep, amelyen Pallai Tamás szolgálatot teljesít, olyan domborzati viszonyokkal rendelkezik, ami indokolttá tette egy kiváló tereptulajdonságokkal rendelkező, megbízható és időtálló terepjáró vásárlását. A következő érv, ami a LADA 4x4 mellett szólt, hogy korábban volt már egy Nivája a rendőrőrsnek, ami tisztességesen állta a sarat és nagyon meg voltak vele elégedve. A harmadik, de semmiképpen sem kevésbé fontos indok az elérhető ár volt, ugyanis az adományozók pénzét felelősséggel szerették volna felhasználni

"Bármerre megyek, mindenhol a csodájára járnak, látszik, hogy az emberek érzelmileg kötődnek a régi Nivához. Az autó terepképességeit napi szinten használjuk, és kijelenthetem: nem ismer akadályt. Többször volt már rá példa, hogy rossz időjárási körülmények között semmilyen más autó nem tudott bemenni az adott terepre csak az én LADA 4x4-em. Valóban rettenetes útviszonyok között is képes volt közlekedni" - nyilatkozta Pallai Tamás.
Forrás: autoszektor.hu