Undorító gazemberek

Gusztos István 2020. február 22. 09:19 2020. feb. 22. 09:19

Azt hiszem, ki lehet mondani, bármilyen borzasztó is: a mai hatalomhoz lelkiismeretlenségben, aljas szándékokban csak a legalantasabb rezsimek mérhetők.

Az új „nemzeti konzultáció” páratlanul gyalázatos, és az elkövetők megátalkodottak. Ami eddig ismert, az az első három témakör, illetve kérdés – bár azok valamit még változhatnak is.

Hangulatot kelt az elítéltek és „sorosistának” bélyegzett ügyvédek, szervezetek, „renitens” bíróságok ellen – a demokratikus jogállam maradéka ellen. Életveszélyes következményei lehetnek az ocsmány, cigányellenes uszításnak is.

És milyen aljasak a módszereik!

Íme a harmadik témakör, illetve kérdés.

„Vannak, akik azt mondják, meg kell tiltani, hogy azok hamarabb szabaduljanak, akik mások életére törtek. Vannak, akik azt mondják, hogy az erőszakos bűnözőket is büntetésük letöltése előtt ki kell engedni a börtönből”,

és volt tovább is:

„Aktivista csoportok szerint ,csínján kell bánni a szabadságvesztéssel és az lenne jó, ha minél kevesebb ember minél kevesebb időt töltene rács mögött.”

És mindezt ájtatos, „keresztényi” pofával – az ember azt várhatja, mikor mászik föl a pali a keresztre…

Nem vagyok aktivista csoport, de én is azt gondolom, az lenne jó, ha minél kevesebb ember minél kevesebb időt töltene rács mögött… És azt is, hogy minél több ember van börtönben, annál rosszabb, annál nagyobb a baj a társadalomban. Meg azt is gondolom, hogy a „három csapás” barbár dolog… És biztosra veszem, hogy nem kevesen vannak elzárva olyanok, akikkel szemben valamilyen alternatív büntetés kiszabása lett volna indokolt.

Ez az egész duma arra jó, hogy hazug összefüggésben hangozzék el valami, ami terhelőnek tűnhet az „aktivista csoportok” rovására. A háttérben természetesen ott van Soros, egész háttérhatalmas hálózatával… 

De a legérdekesebb ez a mondat: Vannak, akik azt mondják, hogy az erőszakos bűnözőket is büntetésük letöltése előtt ki kell engedni a börtönből.

Ám olyan embert, aki ezt mondja, aligha tudna mutatni bárki is! Aprónak tűnik a dolog, de a „kormány” „nemzeti konzultációjának” lényegére mutat: ocsmány, uszító célzatú csalás az egész.

Csak olyan embert tudnak mutatni, aki azt mondja: „bizonyos föltételek teljesülése esetén”…

Ám a korrekt kérdésföltevés ellenkeznék a hatalom szándékaival, szembemenne az egész „nemzeti konzultáció” céljával.

Undorító gazemberek uralkodnak ebben az országban.