Ungár Péter badarságnak nevezte Gulyás Gergely otthonápolással kapcsolatos érveit

HírKlikk 2019. június 29. 14:42 2019. jún. 29. 14:42

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője felszólította a kormányt, hogy adjon részletes tájékoztatást a nem gyermekeket érintő otthonápolással kapcsolatos visszaélésekről, ha azokra is hivatkozva nem akarja megemelni a támogatások összegét.

Az ellenzéki politikus szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely szerint rengeteg visszaélés történt a felnőttek otthonápolása körül, a kabinet ezért sem tervezi a jelenleg havi 58 ezer, illetve 38 ezer forintos támogatás emelését. 

Ungár Péter badarságnak nevezte ezt az érvelést, ahogy azt is, hogy a támogatás előbb 100 ezer forintra, majd a minimálbér szintjére emelése túlzott terhelést jelentene a költségvetésnek. Az államnak ez a lépés évente 20-25 milliárd forintjába kerülne, amit könnyen ki lehetne gazdálkodni a jelenlegi felesleges költségvetési kiadásokból - mondta az LMP politikusa, példaként említve a "kormánypropagandára" és a "sztársportra" szánt összegeket. 

Hangsúlyozta, az otthonápolási támogatás elsősorban a demenciában szenvedő szülőket gondozóknak jelentene hatalmas segítségét. 

Forrás: MTI/Hírklikk