Üzenet a Szépasszonyvölgyből: elég volt a hazudozásból!

HírKlikk 2021. február 19. 06:11 2021. feb. 19. 06:11

Azonnali segítséget követelt a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt bajba került embereknek az MSZP elnökhelyettese csütörtökön.

Komjáthi Imre a pártja Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, a kormány plakátokon hirdeti, hogy mindenki számít, de az emberek nem ezt tapasztalják.

Hozzátette: családok vannak komoly gondban, háromszázezer munkanélküli van, közülük 150 ezren semmilyen ellátást nem kapnak.

Az egri Szépasszonyvölgyből jelentkezve, elmondta, sajtóhírek szerint Heves megyében ötven szállásadó kapott állami támogatást, a legkisebb összeg 63 ezer forint, a legnagyobb 93 millió forint volt.

Közölte, egri vállalkozók arról panaszkodtak, hogy teljes bizonytalanságban élnek, nem látják a jövőt. Beszéltek arról is, hogy az ötven százalékos bértámogatás valójában 17 százalékot jelent – idézte fel.

Komjáthi Imre kijelentette, elég volt a hazudozásból, végre el kellene kezdeni kormányozni.

Szerinte a kormány nem a gazdaságot, hanem a gazdagságot indítja újra. Kifejtette: a NER-hez, az oligarchákhoz bekötött környékbeli hotelek nemcsak pénzhez, hanem információhoz is hamarabb jutnak, hiszen már a húsvéti rendezvényeket szervezik.

Az elnökhelyettes azt javasolta, hogy közvetlenül a munkavállalóknak biztosítsanak 80 százalékos bérpótlékot, valamint emeljék fel az álláskeresési járadék időtartamát kilenc hónapra.

Forrás: MTI