Üzenet Lőrincnek: „A lopás és a hazudozás nem munka!”

Nagy András 2019. június 6. 06:15 2019. jún. 6. 06:15

„Egy évvel ezelőtt világosan megmondtam, pontosan előre jeleztem, hogy valós munka nélkül nincs valós eredmény, a ruhák nem készülnek el maguktól, a lopás és hazudozás ugyanis nem munka” – ezúttal Mészáros Lőrincnek üzent Herczeg Zoltán.

Az ismert divattervező és civil aktivista arra reagált a közösségi oldalán, hogy néhány napja kiderült: finoman szólva sem szárnyal a 2Rule márkanéven futtatott nemzeti mezbiznisz. Mészáros sportruházati cégének, a Magyar Sportmárka Zrt.-nek a saját tőkéje mínusz 125 millió forint, a negatív eredmény miatt alig pár százezer TAO-forintot tudnak a felcsúti fociba visszaforgatni.

Az anyag, a minta, a grafika, a varrás, a szabás nem működik parancsszóra, a varrógépek nem indulnak el maguktól Orbán utasítására, se Mészároséra. Dolgozni kell, dolgozni és dolgozni, gondolkodni, alkotni, teremteni, stratégiázni és taktikázni, és dolgozni és dolgozni és dolgozni és termelni és eladni és újra termelni és újra eladni és eladni és eladni és újra termelni. Ez a divatipar, ez a ruhaipar – olvasható a bejegyzésben.

És Herczeg Zoltán szerint éppen ez az, ami a NER-ből hiányzik az utolsó cseppig. Így lesz a valamiből semmi, a munkából szemfényvesztés, így veszíti el közpénz jellegét, így tűnik el az értelem, a hasznosság, a teremtés, így vész ködbe az egész ország, így megy tönkre minden, amihez az állam, vagyis Orbán hozzányúl, amit a NER összesz…r, amit a gőg, az arrogancia és a nem tudás semmivé tesz – írja.

Még egyszer és utoljára: a lopás és a hazugság nem munka! – tűzte oda még a nyomatékosság kedvéért a bejegyzése végére is a ruhaiparban és a közéletben egyaránt bevállalós stílusáról ismert divattervező.