Vadászkiállítás: százmilliókat öntenek a baráti ügyvédi irodába

HírKlikk 2021. április 22. 18:45 2021. ápr. 22. 18:45

Nem fukarkodik a közpénzzel a vadászati kiállítás megrendezésére alapított Egy a Természettel Nonprofit Kft.: kifizetési listájukon ott találjuk a kormányközeli HírTV-t, a NER egyik alapemberét, ahogy szoborra és filmkészítésre is nagy tételben költenek. Sőt, Mészáros Lőrinc bizalmasának szakácskönyvére is jut a közösből.

A 2021 szeptemberében startoló „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás összesen 67 milliárd forintot emészthet fel, ha a költségekbe beleszámoljuk a rendezvény fő helyszínéül szolgáló Hungexpo 50 milliárd forintos felújítását. Ha nem, a költségek akkor is csillagászatiak: a kiállítás kommunikációs és rendezvényszervezési költségei már biztosan több mint ötmilliárd forintot visznek el – írja a 24.hu.

Az Egy a Természettel Nonprofit Kft. ötmillió forintot elérő vagy meghaladó szerződéseinek listája szerint nagyot szakít a Győri és Sárhegyi Ügyvédi Társulás. A bő egy éves, határozott idejű megbízásokkal összesen 378,4 millió forinthoz jut. Ez még kiugróan magas, nettó 60 ezer forintos óradíjjal számolva is több, mint 6300 munkaóra.

Ugyancsak az említett szerződéslistán tüntetik fel a HírTV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt.-t, amelynél a 2020. október 10. és 2021. december 31. közötti időszakra 31 millió forintot költenek műsoridő vásárlására. Két évre 64,8 millió forintot kap a kormányközeli Századvég Gazdaságkutató Zrt. kutatási feladatokra. Vida József és Segal Viktor, Sercegés és erdőzúgás című szakácskönyvének értékesítésére pedig nyolc hónapos időszakra 15 millió forintot fizet az állami cég.