Válságban a TV2 szövetsége a Gonosszal

Puzsér Róbert 2019. december 14. 09:03 2019. dec. 14. 09:03

Ördög Nóra és Stohl András nagyszabású kísérlete, hogy elfoglalják a Hajdú Péter néven közismert Médiaantrikrisztus pöcegödrét, nagyrészt sikerült: a reality és a nyomorpornó határvidékén rothadó műsorukat, az Újratervezést a TV2 a Kárpát-medence széltében-hosszában eljuttatta az otthonokba. Hadas Krisztina főszerkesztő asszony haldokló gyermekekkel és a tévécsatorna jóságosságával próbált könnyeket és nézettséget facsarni magyarok százezreiből, így alkotva halálos elegyet a Mintaapák című szórakoztató szándékú erőlködéssel, a bulvárrapper Majka papa által vezetett game show eseménytelenül vánszorgó hetvenöt percével és a Tényeknek hazudott agymosó borzongatással.

Jó hír, hogy a fekete mágia gyengébbnek bizonyult, mint az ízlés és a humánum hatalma: dacára annak, hogy az ország legkommerszebb arcai vezetik, a TV2 produkciója megbukott. Hiába az égbekiáltó nyomor, hiába a haldokló gyermek, a nézők nemet mondtak a Sötétség Fejedelmének meghívására, és visszautasították a részvételt a sátánista szeánszokon. Ha az országos kanális döntéshozói a démonok parádéját jövőre is műsoron tartják, azzal azt igazolják, hogy nem kiszolgálni akarják a nézők tömegeit, hanem kifejezetten megrontani, ízlésüket és erkölcsi érzéküket módszeresen lebontani.

Üdítő adalék, hogy Majka papa saját fejlesztésű vetélkedője is a földbe állt, hiába verte nyálát az ózdi hős, hogy majd megújítja vele a televíziózást Magyarországon. Egyszer talán a vidéki vagányságra fazonírozott operett-jópáfoskodás sem lesz mindent vivő kártya a hazai képernyőkön. Majka papa mágiája, hogy kívülről Snoop Doggnak látszik, belül viszont Mága Zoltán – egy nap talán ez a kamu is bedől.

Rossz hír azonban, hogy a Tények című rémhír-show továbbra is hasít. Hiába pusztítják a nézettséget körülötte a legalávalóbb, retek műsorok, a horrorhíradó pozíciója megingathatatlan. Egyetlen reményem, hogy egy nap talán feláll majd a Médiabűnöket Számonkérő Szék, hogy kiszabja a legelvetemültebb kereskedelmi tévések méltó büntetését. Az utolsó reality Hajdú Péterrel, Majoros Péterrel, Berki Krisztiánnal, Hadas Krisztinával, Ördög Nórával és Stohl Andrással a vádlottak padján zajlik majd.