Védtelen állatokat öltek le a jótékonysági vadászok

Föld S. Péter 2019. december 28. 05:53 2019. dec. 28. 05:53

Jótékonysági vadászatot rendeztek országszerte; a befolyt 30-35 millió forintot kórházi gyermekosztályok kapják, közölte a vadászat főszervezője az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. Fejes László elmondta: terveik között szerepel, hogy 2020-ban a kezdeményezést kiterjesztik a teljes Kárpát-medence területére. A vadászok és támogatók, vadásztársaságok, cégek, egyesületek és magánszemélyek regisztrációs díj befizetésével járulhattak hozzá a célok megvalósításához. A vadászat költségeinek kifizetése után fennmaradó összeget pedig a 19 megyeszékhely kórházi gyermekosztályainak javára utalják át.

Eddig a hír, és nagyon reméljük, hogy a jótékonysági vadászat résztvevői és szervezői elmesélik majd a kórházban fekvő beteg gyerekeknek, hogy hány őzike és nyuszi halt meg december 27-én. És hogy a kis csíkos vadmalacoknak nincs már sem mamájuk, sem papájuk, mert a jótékonysági vadász bácsik őket is kinyírták.

Itt jegyeznénk meg, hogy a legismertebb magyar vadász, Semjén Zsolt, aki 2010 óta  az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, vadászemberként defíniálja magát. Ő maga nyilatkozta ezt, s azt kívánta ezzel érzékeltetni, hogy ő más anyagból van gyúrva, mint mi, többiek. Mi, akik nem vagyunk vadászemberek, nem lövünk az állatokra, hanem gyönyörködünk bennük. Merthogy ők is isten/a természet teremtményei. (Megfelelő aláhúzandó).

Amúgy Semjén nem igazi vadász. Szokott lövöldözni állatokra, sajnos időnként el is találja őket, és olyankor nagyon boldog, mert azt hiszi, hogy ez a vadászat. Közben meg még gyalogolni sem tud. Ő maga nyilatkozta, hogy nem bírja a lába. Pedig, a vadászok gyalogolni szoktak, hogy elérjenek az állatokhoz. Merthogy a vad nem ott lakik, ahol ők. A valódi vadászat, nem célba lövés a mutatványos bódénál. Helikopterrel, dzsippel menni a terepre, nem vadászat, hanem öldöklés.

Szép dolog adakozni a megyeszékhelyek gyermekosztályainak, de sokkal felemelőbb volna, ha nem védtelen, hajtók által a puskacsövek elé terelt esélytelen állatok legyilkolásából jönne össze a pénz.