Végrehajtói irodát nyit egy KDNP-s parlamenti képviselő fia

HírKlikk 2024. október 24. 08:45 2024. okt. 24. 08:45

Mások mellett Földi László kormánypárti országgyűlési képviselő fia is végrehajtói kinevezést kapott, így a politikus rokona hamarosan saját irodát nyithat – értesült a HVG.

Tizenöt helyre keresett végrehajtót a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH), az egyik megbízást Földi László KDNP-s országgyűlési képviselő (nyitóképünkön) fia kapta meg – értesült a HVG.

Földi László megerősítette a lap értesülését: „Leszögezném, hogy fiam, dr. Földi Márton, aki már felnőttként természetesen külön háztartásban él, szakvizsgázott jogász, s már korábban is pályázott önálló bírósági végrehajtói helyre”.

Hozzátette, „Szakmai pályafutására édesapaként büszke vagyok, amiként másik három gyermekemre is. Mint minden, egészségesen gondolkozó apa, örülök, ha bármelyik gyermekem sikereket ér el”. 

A végrehajtói kinevezésekről pályázati úton döntött az SZTFH. A kiírás szerint azok jelentkezhettek, akik egyebek mellett egyetemi jogi végzettséggel és legalább két éves gyakorlattal rendelkeznek, valamint letették a végrehajtói szakvizsgát is. Büntetett előélettel senki sem kaphatott kinevezést. 

A 15 kinevezett személy némelyikét ugyanakkor a HVG információi szerint csodálkozva fogadta a szakma, előfordult például, hogy valaki jelentős végrehajtó-helyettesi tapasztalattal sem jutott lehetőséghez.   

A lap úgy tudja, a KDNP-s politikus fia várhatóan abban a szigetszentmiklósi körzetben nyithat majd irodát, ahol korábban a Schadl-ügy egyik vádlottja dolgozott. Ez a körzet egyébként kifejezetten jövedelmezőnek számított az elmúlt években: 2020-ban például 173 millió forint volt a korábbi iroda adózott eredménye, 2021-ben pedig 198 millió forint. A nyereséget ebben a két évben osztalékként teljes egészében kivette a később vádlottá váló tulajdonos.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom