Vissza kell szereznünk Mészároséktól a Balatont a gyerekeink számára

Lendvai Ildikó 2020. július 29. 07:29 2020. júl. 29. 07:29

Érvek helyett, egyetlen illusztráció ahhoz, miért akar az MSZP népszavazást a Balaton visszafoglalásáért. Az előzményt tudjuk: a NER-lovagok lassan mindent, az eddigi közterületeket is felvásárolják a Balaton partján. A tavat még nem merték ki maguknak vödörrel, de ha kedvük támadna, megtennék. Nos:

A Mészárosék által megvásárolt tihanyi strandon a korábbi 750 (gyerekeknek, nyugdíjasoknak 450) forint helyett, most 5000 forint a belépő. Nem mondom, ezért használhatsz egy napozóágyat és napernyőt is, sőt, 2500 forint kaucióért egy törülközőt is. A kauciót megértem, ebben az előkelő körben azért akadhatnak, akiknek néha ragad a kezük. Az ágyat mégis nehezebb eldugni a strandtáskába.

Van VIP-belépős VIP-ágy is, az 6000 forint, nem tudom, az mit tud. Tán megszólal a Sajtóklub, ha ráfekszel. A kétszemélyes VIP-ágy viszont 20.000 forint, (hozott nővel, mert azt egyelőre nem adnak), de ahhoz kapsz habzóbort is. Szegény szingli VIP-esek meg csak csorgathatják a nyálukat..

Fogadni mernék, Önök sem tudják, mi az a gazebo, ami a belépők kifizetése mellett, további 30.000-ért vehető igénybe. A kicsi. Van nagyobb is, az drágább.

Nem baj, ha nem tudják, hiszen miután a négytagú, ámde a VIP-telen pórnépből való család (papa, mama, gyerekek) leperkálta a minimum 20.000-et meg a 10.000-es kauciót, szerintem nem lesz már ingerenciájuk erre a gazebo-izére, együtt a 60.000 kicsit húzós. Különben megmondom ingyen, mert utánanéztem: a gazebó az a kis függönyös strandsátorka, ahová el lehet bújni, hogy a gyerek ne kapjon napszúrást.

Na most a legjobb az, hogy ételt-italt-gumimatracot nem szabad bevinni, azt biztonsági őrök ellenőrzik a kapunál. Tessék csak a honlap által „exclusive"-nek nevezett étteremben venni az ásványvizet.

Különben is rend lesz. A házirend szerint, „biciklizni, rohangálni, sikítozni, labdázni tilos." „Nincs ki-bejárkálás" – még az kéne, nem ám, hogy kiszöksz egy olcsóbb fagyira.

Ami azt illeti, ebbe az új elitbe tényleg nincs ki-bejárkálás. Aki benne van, azt nemigen engedik kiesni, ahhoz valami Simicska-féle felségsértés kell. Be meg nem vesznek, kár pedáloznod.

Bár lehet, hogy feleslegesen számoltam ki a négytagú család cechét. Nem vagyok biztos benne, hogy igazi gyereket be lehet-e vinni, vagy a biztonságiak azt is elkobozzák a bejáratnál. A mi családunkban a gyerekek többnyire rohangálnak, hangoskodnak, esetleg labdázásra vetemednek, ami itt a parton tilos.

Nem tudom, esetleg a kapunál némi felárral le lehet őket cserélni VIP-gyerekekre. Gazebóval.