Völner Pál bizalmas adatokat kért Schadl Györgytől, hogy lejárassa politikai ellenfelét

HírKlikk 2023. február 2. 07:20 2023. feb. 2. 07:20

A 24.hu szerint az igazságügyi tárca vád alá helyezett volt államtitkára a végrehajtói kar elnökétől próbált terhelő adatokat szerezni a Jobbik képviselőjéről, hogy felhasználja azokat a választási kampányban.

– Van egy olyan információm, hogy a Nunkovics az beregisztrált ilyen végrehajtói ügyben. Tudod, van egy ilyen honlap, amihez regisztrálni kell, hogy végrehajtásban részt vehess. Majd megpróbálok kideríteni közelebbit, de a kampány végén ez jó lehet, nem?

– Nagyon. Ez aranyat érne.

 

Ez a beszélgetés Völner Pál vád alá helyezett volt igazságügyi államtitkár és a – feltehetően a 2022-es országgyűlési kampány előkészítésében őt segítő – munkatársa között zajlott le még 2021 októberében – derült ki a 24.hu által megismert nyomozati anyagokból.

A lap szerint lehallgatott telefonbeszélgetések alapján Völner arra készült, hogy a 2022-es választáson másodjára is a Jobbik akkori országgyűlési képviselőjével, Nunkovics Tiborral kell majd megmérkőznie Komárom-Esztergom megye 2-es számú választókerületében az egyéni mandátumért. A felvételek tanúsága szerint azzal próbálta volna meg hiteltelenné tenni a kilakoltatások ellen kiálló jobbikos ellenfelét, hogy az regisztrált a végrehajtói kar által működtetett árverési rendszerbe, amivel ingatlanárveréseken is részt vehet, így végső soron kilakoltatásokban is közreműködhet.

Mint kiderült, az az információ, hogy Nunkovics regisztrált az árverési rendszerbe, Schadl Györgytől, a végrehajtói kar elnökétől származott.

Ez a Völner és Schadl közt lezajlott beszélgetésből következik, amit szintén rögzítettek a nyomozók. A fideszes politikus ugyanis, miután beszélt a kampány előkészítésben őt segítő munkatársával, a végrehajtói kar elnökét hívta. Azt kérte tőle, nézzen utána, hogy a jobbikos politikus „helyben ügyködött-e valamit”. Schadl erre közli, hogy Nunkovics csak regisztrált, de nem vásárolt, tehát nem vett részt ingatlanárverésen. Völner arról is érdeklődött nála, hogy a végrehajtók központi rendszerében hogyan lehet megnézni, ha valaki „aktív volt”.

Az államtitkár ezután megköszönte Schadl segítségét, mire a kormánytól elvileg független köztestület vezetője csak annyit mondott: „Ne viccelj, ez természetes."

Forrás: 24.hu