Zalában is lesznek lombkoronasétányok

HírKlikk 2024. április 2. 17:30 2024. ápr. 2. 17:30

Virtuális élménnyel turbózott lombkoronasétánya lesz 3,9 milliárdért egy 628 fős Zala vármegyei falunak, 3,8 milliárd forintos interaktív kalandparkos pedig a nagyobb, 700 lakosú településnek.

A 444.hu beszámolója szerint Zala vármegye sem maradhat ki a lombkoronasétány projektekből. A két vállalkozószellemű falu már a kivitelezőket is kiválasztotta a közbeszerzési eljárásokon.

Az egyik „Misztikus erdő” néven fut, és nettó 3,9 milliárd forintba kerül, Eszteregnye-Obornak (Eszteregnye külterülete) a helyszín. Ezt a projektet a Build It Mérnökiroda Zrt. nyerte el. Így egy 120 fős rendezvényhelyszínt, konferenciaközpontot kell építenie konyhával és 60 fő befogadására alkalmas étteremmel, mellette kell építenie a lombkoronasétányt kilátókkal.

Az eszteregnyei sétánynak is meglesz a maga újítása, a jelek szerint virtuális eszközök fogják növelni az élvezeti faktort. A dokumentumok szerint ugyanis „a vezetett útvonallal épített erdei bázisokon, telepítetten működnek a virtuális élményt adó eszközök. A fogadóépületet elhagyva, a kilátók számát úgy meghatározva, hogy a tematikus célok megvalósíthatósága biztosított legyen. A „Smart forest Interaktív Kaland- és Mesepark” ennél nettó 3,8 milliárd forintból készül el.

 

Forrás: 444.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom