Zelenszkij: Putyin ötször meg akart öletni

HírKlikk 2023. november 21. 19:30 2023. nov. 21. 19:30

„Túléltem Putyin öt merényletkísérletét... olyan ez, mint a Covid, minden alkalommal könnyebb lesz” – mondta Volodimir Zelenszkij a brit Sun című lapnak adott interjúban.

Zelenszkij szerint Oroszország továbbra is „nagyon szeretné” megbuktatni őt, és ezért puccsot igyekszik szervezni ellene. „A művelet neve: Majdan 3, és határideje az év vége. Célja az elnök leváltása, bármilyen eszközzel, ha kell, akkor gyilkossággal is". 

„Túléltem Putyin öt merényletkísérletét” – mondta Volodimir Zelenszkij a brit Sun című lapnak adott interjúban, vette észre a atv.hu. Az ukrán elnök szerint lehetett egy hatodik eset is, de már nem számolja, hány orgyilkossági próbálkozást hárítottak el a titkosszolgálatok.

Zelenszkij elismerte, hogy az ország lakossága „belefáradt az állandó légitámadásokba” és a háborús veszteségekbe, de ez nem jelenti azt, hogy elfogadnának egy kompromisszumot Putyinnal. 

„Ha megkérdezik őket, hajlandóak-e átadni Oroszországnak a földjeinket? Készen állnak arra, hogy tárgyaljanak az oroszokkal arról, miként lehetne mindennek véget vetni? Akkor azt felelik, hogy erről szó sem lehet, inkább menjünk tovább”.

Zelenszkij az első merényletkísérletet részletesen is elmesélte a brit riporternek. Eszerint az orosz különleges erők ejtőernyővel ereszkedtek le Kijevben, még tavaly február 22-én, az orosz invázió első napján. Az elnök testőrei rögtönzött barikádokkal és acéllemezekkel zárták le az irodáját, miközben közvetlen segítőit is felfegyverezték. 

Forrás: atv.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom