Zöld projekttel EU-s támogatást nyert a MOME

HírKlikk 2022. február 11. 03:45 2022. feb. 11. 03:45

Először nyert nemzetközi innovációs pályázatot a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). Az Európai Unió kutatás-fejlesztési programja, a Horizont keretében a biomassza-alapú gazdaságra való átállást segíti majd.

A MOME egy évvel ezelőtt hozta létre Pályázati és Fejlesztési Igazgatóságát, aminek feladata, hogy elhelyezze az egyetemet a nemzetközi együttműködések térképén. Az első pályázatát máris támogatásra érdemesnek ítélte a Horizont Európa, az Európai Unió fenntartható fejlődéshez és klímavédelemhez kapcsolódó programja – olvasható a Portfólión.

A győztes pályázattal a MOME a biomassza-alapú gazdaságra való átállást segíti majd kutatás-fejlesztési tevékenységével.

„Ez a siker kétszeresen is mérföldkő a MOME számára. Egyrészt azért, mert egy gazdasági és ökológiai tekintetben egyaránt jelentős, Magyarország számára is fontos kutatás-fejlesztési témában juttatja nemzetközi szerephez az egyetemünket. Másrészt azért, mert az európai források becsatornázásával növeljük pénzügyi mozgásterünket, az állami támogatás mellett több lábra állítjuk az egyetemet" - mondta Böszörményi-Nagy Gergely, a MOME alapítványi elnöke.

Forrás: Portfolio