Asztalitenisz Eb - Bálint Bernadett főtáblás egyesben

HírKlikk 2024. október 15. 19:30 2024. okt. 15. 19:30

Bálint Bernadett második selejtezős mérkőzését is megnyerte egyesben, ezzel feljutott a 64-es főtáblára a linzi egyéni asztalitenisz Európa-bajnokságon.

A magyar játékos a keddi nyitónap délelőttjén bolgár ellenfelet vert meg négy szettben, délután pedig a lengyel Katarzyna Wegrzynnél is jobbnak bizonyult három játszmában, így megnyerte a háromfős 3-as csoportot a kvalifikációban. Hartbrich Leonie is versenyben van még a továbbjutásért, miután az első nap után 1/1-es mérleggel áll a 15-ös csoportban, amelyben négy játékos küzd. Póta Georgina 17. kiemeltként már tagja a 64-es főmezőnynek.

A férfiaknál András Csaba, Majoros Bence és Szudi Ádám is győzelemmel rajtolt, a második mérkőzésükön azonban mindhárman kikaptak, András és Majoros ötszettes csatában. Lakatos Tamás, Lei Balázs és Ecseki Nándor az első meccsét játszotta délután, Lakatos és Ecseki öt játszmában diadalmaskodott, Lei azonban alulmaradt.

Férfi egyesben a selejtező 32 csoportjának győztesei és második helyezettjei játszanak még egy kört, s a továbbjutók kerülnek fel a 64-es főtáblára. A nőknél az 1-16. csoportot megnyerők egyből az elitmezőnybe kerülnek (a másik nyolc csoport győzteseire és az összes második helyezettre még további meccs vár).

A selejtező szerdán folytatódik.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom