Bottas marad a Mercedes pilótája 2021-ben

HírKlikk 2020. augusztus 6. 20:39 2020. aug. 6. 20:39

A leváltásáról szóló pletykák ellenére, a finn pilóta marad a Mercedes színeiben a 2021-es szezonban is

Sokáig tartó találgatás után, hogy ki lesz majd Lewis Hamilton csapattársa a 2021-es Formula-1-es szezonban, a Mercedes csütörtökön pontot tett az ügy végére.

A hvg.hu a F1 hivatalos oldalának információi alapján, arról számol be, hogy eddigi, 77-es rajtszámmal versenyző pilótájuk, Valtteri Bottas kap ismét lehetőséget a bizonyításra.

A Mercedes ülésére többen is esélyesnek számítottak: sajtóhírek szerint, a Ferraritól a szezon végén távozó Sebastian Vettel is szívesen versenyzett volna náluk, de szóba hozták a csapattal a Renault versenyzőjét, Esteban Ocont, illetve a Williamsnél második szezonját kezdő George Russellt is.

A finn versenyző azt nyilatkozta, boldog amiatt, hogy maradhat a Mercedesnél és úgy érzi, hogy az utóbbi években hatalmas fejlődésen ment keresztül mind ő, mind a Mercedes, de azt gondolja, hogy még tudja javítani vezetésének színvonalát.

Bottas a 2017-es szezonban került a német alakulathoz, miután Nico Rosberg 2016-os világbajnoki győzelmét követően, meglepetésre visszavonult. 

A hibrid éra 2014-es kezdete óta, csak a Mercedes nyert világbajnoki címeket, mind a konstruktőrök, mind pedig a pilóták között. Lewis Hamilton 2019-ben már a hatodik világbajnoki címét biztosította be, és 2020-ban is megállíthatatlannak tűnik: három győzelemmel és egy negyedik hellyel, harminc ponttal vezeti a tabellát Valtteri Bottas előtt.