Cosmin Contra: "Magyarország el akarja lopni Adi Rust”

HírKlikk 2019. augusztus 22. 13:07 2019. aug. 22. 13:07

Miután Rus Adrián, a Mol Fehérvár FC játékosa közölte, hogy nem hajlandó elutasítani a román válogatottat a magyar kedvéért, megbüntették, a tartalékokhoz száműzték.

Súlyos vádakat fogalmazott meg a román nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Cosmin Contra egy fiatal játékosa ügyében – írta a 24.hu.

„Hihetetlen!” – ezzel a felütéssel kezd a román sport.ro cikke, amelyben Rus Adriánnak a sorsát elemzik. Így folytatják: „Magyarország el akarja lopni Adi Rust”.

Az írás szerint a középső védőt, aki a nyáron 700 ezer euróért szerződött a fehérváriakhoz a Sepsi OSK-tól, azért száműzték a második csapathoz, mert nem hajlandó elutasítani a román válogatottat a magyar kedvéért.

Ezt egyébként nem a lap újságírója, hanem a román szövetségi kapitány, Cosmin Contra állítja, aki számítana rá már az idei Eb-selejtezőkön Málta és Spanyolország ellen.

"Rus lejátszott két meccset, majd a második csapathoz irányították. Egyre kényesebb a helyzet, hiszen a magyar válogatott szeretné őt megszerezni. Beszéltem vele, elmondta, hogy nyomást gyakoroltak rá, mielőtt meghívót küldtem neki. Azt mondogatták: szükségünk van rád, bla, bla, bla… Jelezte a fehérváriaknak, hogy a román válogatottban képzeli el a jövőjét, ahol az U21-es csapattal már szép pillanatokat élt át. Miután beszélt velem telefonon, a klub reagált, elküldték a második csapathoz. Ennek ellenére meg fogom hívni, nagyon kedvelem a játékát, jó képességű labdarúgó" – fogalmazott Contra.

A fehérváriak egyelőre nem reagáltak a vádakra.

Forrás: 24.hu