Cseh László emelt fővel fejezte be pályafutását

HírKlikk 2021. július 30. 05:58 2021. júl. 30. 05:58

A mai napon megkezdődtek az atlétikai versenyek a tokiói olimpián, valamint folytatódtak a vizes programok.

Nem kezdődtek jól az atlétikai versenyek a magyarok számára, ugyanis a futó, Bartha-Kéri Bianka az előfutamban kiesett 800 méteren. A magyar versenyző futamában 2:02.82 perccel a hatodik lett. Az első három helyezett mellett, a hat legjobb időt elérő léphetett tovább az elődöntőbe, Bartha-Kéri eredménye pedig nem volt elég ehhez.

Szintén kiesett az előfutamban Koroknai Máté 400 méteres gátfutásban. A debreceni futó a szám első futamába kapott besorolást és egyéni csúcsától mindössze egy tizeddel elmaradva, 49.80 mp alatt ért célba. Ezzel az eredménnyel a második legjobb kieső lett, a 26. helyen végzett.

Pétervári-Molnár Bendegúz a tizedik helyen végzett az egypárevezősök között a tokiói olimpián, miután a pénteki B döntőt a negyedik helyen zárta. A Budapest Evezős Egyesület 28 éves versenyzője – aki öt éve, Rióban 14. lett – 6:50.45 perces idővel ért célba a Sea Forest Evezős pályán.

A medencében ismét bizonyított Milák Kristóf. A magyar úszó könnyedén, a második legjobb idővel jutott a pénteki elődöntőből a szombati fináléba 100 méter pillangón. Nála egyedül csak a nagy esélyesnek kikiáltott Caeleb Dressel bizonyult gyorsabbnak.

Telegdy Ádám ötödik lett 200 méteres hátúszásban a tokiói olimpián. A Kőbánya SC versenyzője pénteken is remek úszással rukkolt elő: egy napja mindössze két századdal maradt el 1:56.17 perces egyéni legjobbjától, ezúttal viszont ugyanennyivel javította meg, s az 1:56.15-ös idejével nem sokkal maradt el a negyedik helytől.

Cseh László a 200 méter vegyes pénteki döntőjében elért hetedik hellyel fejezte be úszópályafutását a tokiói olimpián. A 35 éves magyar versenyző – aki ebben a számban 2008-ban Pekingben ezüst-, 2012-ben Londonban bronzérmes volt – ugyanazt a taktikát választotta, mint az elődöntőben, azaz erősen kezdett pillangón és háton, így féltávnál második volt, de mellen visszaesett a hetedik helyre, mivel a lábtempóját egy kisebb sérülés hátráltatja. Az utolsó 50 méteren mindent kiadva magából úszott, maga mögött tartotta új-zélandi riválisát, és végül 1:57.68 perccel csapott a célba. A mostani játékok egyik magyar zászlóvivője ötödik olimpiáján szerepelt, tizedik egyéni döntőjét úszta, kiemelkedő pályafutását pedig többek között két világbajnoki cím és hat ötkarikás érem fémjelzi.

„Ébredés után elérzékenyültem, jó értelemben megérintett, hogy utoljára ugrom medencébe. Jól éreztem magam, de azt sajnálom, hogy nem lett jobb az időm. Annak azért örülök, hogy javítottam egy helyet, elvégre nyolcadikként jutottam be” – értékelte az úszását a legendás magyar sportoló, akinek még a győztes kínai Vang Sun is gratulált az utolsó versenye után.

Forrás: MTI