Csúnya véget ért Novak Djokovic tenisztornája

HírKlikk 2020. június 23. 20:50 2020. jún. 23. 20:50

A szerb teniszező azért rendezte meg az Adratic Tour nevű tenisztornát, hogy bebizonyítsa: a járvány idején is lehet mérkőzéseket rendezni. Pozitív lett a tenisztár koronavírus-tesztje, majd több másik résztvevőről is kiderült, hogy elkapták a vírust – írja a 444.hu.

A hírportál szerint, a szervező a pozitív teszt előtt is sok kritikát kapott, mert nem tartották be az általános biztonsági előírásokat. A nyíltan oltás-ellenes Djokovic egy korábbi nyilatkozatában azt mondta, ha meglenne a vírus gyógyszere, akkor sem oltatná be magát.

A mérkőzéseken túl, a résztvevők együtt kosaraztak és buliztak is a verseny ideje alatt. Eredetileg három fordulósra tervezte Djokovic a tornát, de a bulgáriai állomást le kellett mondani, mert kiderült, hogy többek között Djokovic erőnléti edzője, Grigor Dimitrov és Borna Coric teniszezők is fertőzöttek a szervezőn kívül, sőt, Viktor Troicki és terhes felesége is elkapta a vírust.

Djokovic és szintén fertőzött felesége tünetmentes, gyerekeik teszteredménye pedig negatív lett. A fertőzés miatt, nem biztos, hogy a következő  Grand Slam tornán részt vesznek majd a játékosok.

Forrás: 444.hu