Döntős a Telekom Veszprém

HírKlikk 2020. szeptember 4. 20:07 2020. szept. 4. 20:07

A Telekom Veszprém döntőbe jutott a férfi kézilabda SEHA Ligában, miután a sorozat elődöntőjében 28-24-re legyőzte a fehérorosz Meskov Breszt gárdáját a horvátországi Zárában (Zadar) zajló négyes döntő első, pénteki játéknapján.

A mérkőzés elején még felváltva vezettek ugyan a csapatok, de az első félidő nagyobb részében a veszprémiek így is hátrányban voltak, és kapaszkodniuk kellett. Miután ezt becsülettel megtették, a szünetben egygólos volt a fehéroroszok előnye.

A szünet utáni nyolc percet a Veszprém 4-1-re hozta, amely alapot adott számára a jó folytatáshoz. A veszprémiek kézben tartották a mérkőzést, előnyüket pedig lassan, de biztosan tudták növelni. Az 52. percben Lékai Máté találatával 25-20-ra vezettek, a Breszt pedig időt is kért. Az összecsapás forgatókönyvén azonban ez már nem változtatott, így a magyar együttes magabiztosan, négygólos különbséggel nyert.

A legeredményesebb veszprémi játékos az egyaránt hatgólos Gasper Marguc és Petar Menadic volt, míg Andreas Nilsson öt találatot szerzett.

A két együttes 18. alkalommal találkozott egymással tétmérkőzésen, mindet a veszprémiek nyerték meg, kettőt hosszabbítás után.

A Veszprém negyedszer szerepel a regionális nemzetközi sorozat négyes döntőjében: 2015-ben és 2016-ban arany-, 2017-ben ezüstérmet nyert. Az idei tornát eredetileg április 3-án és 5-én rendezték volna, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani.

 

Forrás: MTI