Elhalasztották a női röplabda BL-címvédő negyeddöntőjét a koronavírus miatt

HírKlikk 2020. március 2. 18:20 2020. márc. 2. 18:20

Négy nemzetközi kupamérkőzést – közte a női röplabda Bajnokok Ligájában címvédő Novara találkozóját – elhalasztott az európai szövetség (CEV), a koronavírus terjedése miatt.

A CEV közlése szerint, mind a négy párharcban észak-olaszországi együttesek érintettek: a Novara a török Fenerbahcéhoz utazott volna Isztambulba, míg a Savino Del Bene Scandicci az ugyancsak török Eczacibasit látta volna vendégül.

A másik két halasztott mérkőzés közül az egyikben a Dinamo Kazany a női CEV Kupában címvédő Busto Arsizióhoz látogatott volna a negyeddöntő visszavágójára (a párharc első mérkőzését két hete az oroszok nyerték 3-0-ra), míg a férfi CEV Kupában a legjobb nyolc között az első találkozón 3-0-ra nyertes Modena a francia Ajacciót fogadta volna.

Megrendezik ugyanakkor szerdán a női BL-ben a Stuttgart-Conegliano összecsapást, illetve a férfiaknál is az eredeti kiírásnak megfelelően pályára léphet a Civitanova, a Modena és a Trentino is.

A férfi Challenge Kupában a Milano mindkét mérkőzését idegenben vívja az észt Saaremaa ellen.

A CEV arról egyelőre nem adott ki tájékoztatást, mikor pótolják a most elmaradó találkozókat. A BL-párharcok visszavágóit az eredeti tervek szerint, jövő héten játszanák a csapatok.