Hétvégén rajtol el a 126. atlétikai országos bajnokság Debrecenben

HírKlikk 2021. június 23. 21:00 2021. jún. 23. 21:00

Negyven versenyszámban, több mint 450-en jelezték indulásukat a hétvégén rendezendő 126. atlétikai országos bajnokságon, Debrecenben.

Az eseményt felvezető szerdai sajtótájékoztatón Papp László polgármester kiemelte: óriási lehetőség a viadal megrendezése, hiszen a város utoljára 2010-ben adott otthont atlétikai ob-nak.

„Debrecen életében fontos szerepet játszik a sport, és gyakran nyújt helyszínt nemcsak hazai, hanem nemzetközi versenyeknek is” – emelte ki Papp László.

Gyulai Miklós, a magyar szövetség elnöke kifejtette, a hétvégén a sportág legkiválóbb hazai sportolói mérettetik meg magukat, s valószínű, újabb olimpiai kvótákat is szereznek.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezetője hangsúlyozta, Debrecen – köszönhetően a 20 évvel ezelőtt itt megrendezett ifjúsági világbajnokságnak – felkerült a világ atlétikai térképére.

 A tájékoztató végén Gyulai Miklós egy-egy „atléta vagyok” feliratú stafétabotot adott át Papp Lászlónak és Becsky Andrásnak, az atlétika népszerűsítése érdekében végzett munkájukért.

A verseny helyszíne a Gyulai István Atlétikai Stadion, ahová védettségi igazolvány felmutatásával léphetnek be az érdeklődők.

Forrás: MTI