Jövőre változik a Monacói Nagydíj lebonyolítása

HírKlikk 2021. szeptember 23. 18:50 2021. szept. 23. 18:50

A jövő évtől kezdődően, a monacói Forma-1-es nagydíjon is a többi helyszínen megszokott lebonyolítás szerint, azaz pénteken rendezik majd a szabadedzéseket.

Minderről Stefano Domenicali, a Formula-1 elnök-vezérigazgatója beszélt a CNN csatornának.

„Monacoban is háromnapos hétvége lesz, azaz pénteken, szombaton és vasárnap rendezzük majd a szabadedzéseket, az időmérőt és a futamot” – mondta az olasz sportvezető.

A hercegség-beli viadalon – amely minden évben az egyik legtöbb hírességet vonzó hétvégéje a száguldó cirkusznak – tradicionálisan csütörtökön volt az első két szabadedzés, hogy aznap este a csapatok és a megjelent vendégek nyugodtan elengedhessék magukat a pénteki szünnap előtt.

A Forma-1-ben jövőre – a tervek szerint – rekordot jelentő 23 futamot rendeznek majd, az F1 vezetősége a nemzetközi szövetség (FIA) motorsport-világtanácsának október 15-i ülése utánra ígérte a versenynaptár bejelentését.

Az idei 22 futamos vb-n sincs még minden viadalnak házigazdája: a november 19-21-i hétvége sorsa bizonytalan, mivel a koronavírus-járvány miatt az ausztrálok visszaléptek a rendezéstől.

Forrás: MTI