Kettős győzelemmel a selejtező következő körében a Vác a női kézilabda Európa-ligában

HírKlikk 2024. október 12. 20:20 2024. okt. 12. 20:20

A Vác kettős győzelemmel jutott tovább a női kézilabda Európa-liga selejtezőjének nyitóköréből, miután a párharc szombati visszavágóján 32-24-re nyert hazai pályán a holland Cabooter Fortes Venlo ellen.

A váciak a csoportkörért a Thüringer HC-vel csapnak össze. Ebben a fordulóban csatlakozik majd be a sorozatba Debrecen is, míg a Mosonmagyaróvár már tagja a csoportkörnek.

Egy hete az elmúlt szezonban El-csoportkörös Vác 37-22-re győzött a holland pontvadászatban csupán rosszabb gólkülönbsége miatt második riválisa otthonában, ezzel szinte formalitássá tette a hazai visszavágót.

Herbert Gábor vezetőedző együttese Háfra Noémival kiegészülve, a Debrecenbe kényszerűségből visszarendelt Csernyánszki Liliána nélkül várta a párharc második meccsét.

Kiegyenlített játékot hozott a találkozó eleje, aztán egy váci megtorpanást kihasználva bő negyedóra elteltével 11-6-ra eltávolodott a Venlo. Innen a félidő hajrájára zárkózott vissza a Vác, amely két perccel a szünet előtt, 14-13-nál vette vissza a vezetést. Még a pihenő előtt megszerezte első gólját új együttesében Háfra, csapata pedig kétgólos fórral vonult a szünetre.

A fordulást követően akadozóbbá vált a holland együttes támadójátéka, negyedóra alatt csupán három vendéggól született, így a záró 15 percre fordulva 22-16-ra vezetett a Vác, az utolsó tíz percen belül pedig megvolt a közte tíz is (28-18). A kettős győzelemhez a második félidőben nem fért kétség, csupán a végső különbség és az összesítés volt a kérdés.

Afentáler Sára a mérkőzés legeredményesebbjeként kilenc gólt szerzett, Juhász Gréta, Csíkos Luca és Wald Kíra egyformán négy, míg Háfra három találattal zárt.

Női Európa-liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó:

VÁCI NKSE-Cabooter Fortes Venlo (holland) 32-24 (15-13)

továbbjutott: a Vác kettős győzelemmel, 69-46-os összesítéssel.

lövések/gólok: 64/32, illetve 44/24

gólok hétméteresből: 9/7, illetve 2/1

kiállítások: 6, illetve 6 perc

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom