Legyőzték a spanyolokat a magyar női kézilabdázók, így még van remény a továbbjutásra

HírKlikk 2021. július 31. 20:45 2021. júl. 31. 20:45

A magyar női kézilabda-válogatott megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra a tokiói olimpián, miután három vereség után, a csoportkör negyedik fordulójában 29-25-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, szombaton.

Elek Gábor szövetségi kapitány tanítványai a csoportkör hétfői, utolsó fordulójában a B csoportot vezető és már biztosan továbbjutó svédekkel játszanak.

Ahhoz, hogy a magyarok negyeddöntősök legyenek, meg kell verniük Svédországot, miközben a spanyoloknak veszíteniük kell az oroszokkal szemben, a francia-brazil összecsapás pedig nem végződhet döntetlenre.

„Danyi Gábor javaslatára visszamentünk az alapokig. A többit szeretnénk az öltözőn belül tartani, de semmi szaftos nem történt” – adott magyarázatot a válogatott javuló játékára Elek Gábor szövetségi kapitány. „Volt egy közös akarat, volt vezér elől és hátul is. A második félidőben ahogy megtaláltuk a nyitott védekezés ellenszerét, el is dőlt a mérkőzés.”

A szakvezető szerint emeli a siker értékét, hogy az irányító posztot Vámos Petra személyében egy 20 éves lány oldotta meg, aki besegített neki, Tomori Zsuzsanna pedig talán soha nem játszott ezen a poszton a hosszú karrierje során.

„Neki fogunk menni a biztos csoportelső svédeknek, mert remélhetőleg átszakadt egy gát. A legfontosabb, hogy nem győztes meccs nélkül kell hazamennünk” – nézett előre Elek.

„Összeszedtük magunkat, az előző három találkozón nem játszottunk ilyen koncentráltan. Védekezésben agresszívebbek, támadásban szervezettebbek voltunk. Sikerült felállni a padlóról, ha ez nem ad önbizalmat a folytatásra, akkor semmi” – fogalmazott Klujber.

Forrás: MTI