Nemzetközi korosztályos 3x3-as kosártornáknak ad otthont Szolnok

HírKlikk 2021. július 29. 21:02 2021. júl. 29. 21:02

Szerdától vasárnapig Szolnok ad otthont a 3x3-as kosárlabdában az U23-as Nemzetek Ligájának, valamint az U17-es Európa-bajnoki selejtezőnek.

Az események csütörtöki sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) az elnöke kiemelte, hogy a Tisza-parti város ötödik alkalommal bonyolítja le a korosztályos tornákat.

„Készülünk már a folytatásra is, mivel a következő három évben szeretnénk megrendezni ezeket a versenyeket” – jelentette ki az MKOSZ vezetője.

„A szakág rendkívül sikeresen mutatkozott be a tokiói olimpián, és Lettország aranyérme is jelzi, hogy nem csak a hagyományos kosárlabdanemzeteknek van keresnivalójuk” – tette hozzá.

Az U23-as korosztályban idén a Nemzetek Ligájában játszik hazai pályán a magyar női és a férfi válogatott három fordulót, a Tiszai Hajósok terén szerdától péntekig hat-hat csapat vesz részt a küzdelmekben.

Szombaton és vasárnap az U17-es mezőny következik, ahol a szeptemberi, lisszaboni Európa-bajnokságra való kijutásért küzd meg 12 férfi és 12 női korosztályos válogatott – köztük a magyarok is.

Forrás: MTI