Rövidpályás gyorskorcsolya vk – A Liu testvérek döntőben 500 méteren

HírKlikk 2021. november 20. 17:15 2021. nov. 20. 17:15

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang döntőbe jutott 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni állomásán, míg Krueger John-Henry a kisdöntőbe került.

A szombati elődöntős futamból az első és második helyezettek a fináléba, a harmadik és negyedik helyezettek a 17.17-kor kezdődő B-döntőbe kvalifikáltak.

A táv világbajnoki címvédője, a szám vk-kilencedikje, Liu Shaoang és Krueger – aki ötödik helyen áll a táv vk-rangsorában – összekerült az első elődöntőben. Az első rajt rossz volt, másodikra Liu remekül jött el, így rajt-cél győzelmet aratott. Krueger ugyanakkor ötödikként indult, majd ketten kicsúsztak, ennek köszönhetően bejött harmadiknak. A zsűri elemezte a manővereket, de ez nem érintette a két magyar helyezését.

Az öccséhez hasonlóan olimpiai, világ- és Európa-bajnok, 26. születésnapját ünneplő Liu Shaolin Sándor – a szám vk-másodikja – a második elődöntőben szerepelt. Jól kapta el a rajtot, a harmadik pozícióból a második helyen fordult az első kanyarra. Az utolsó körben az orosz Konsztantyin Ivlijev támadást indított ellene, de Liu Shaolinnek sikerült megőriznie a finálét érő második helyet.

Ebben a számban a végelszámolás legjobb 32 versenyzője szerez ötkarikás kvótát.
 

Forrás: MTI/Hírklikk