A magyarok jobb sorsot érdemelnének, mint amit a Fidesz nekik szán

Föld S. Péter 2021. november 16. 15:10 2021. nov. 16. 15:10

Volt vasárnap egy Fidesz-kongresszus, és van Magyarország. A kettőnek csak igen kevés köze van egymáshoz. A Hungexpo területén rendezett, zászlóerdővel súlyosbított dzsemborin volt minden, mi szem-szájnak ingere. Láthattunk száját nyalogató, beszédét papírról olvasó, ellenfél nélkül egyedüli indulóként rajt-cél győzelmet arató Orbán Viktort, aki szerint csapásokat adunk és kapunk. Ott volt a tekintetében a harcmezőn eltöltött 33 év, ami csak bemelegítés, valamint a szegény Nyugat lesajnálása, ahol fázni fognak a télen, viszont a férfiak is szülhetnek majd, mert a kormányuk ezt intézte nekik. (Taps, derültség.) És, szemben mindezzel, létezik egy kevésbé látványos, viszont valódi valóság, ismertebb nevén: Magyarország. 

Például a kiskunhalasi járványkórház, amelyet – bár volna igény – egyelőre nem lehet megnyitni. Az első hírek még arról szóltak, hogy azért, mert elhordták az ottani eszközöket. Nem ellopták, bár a honi viszonyok ismeretében ez sem lett volna meglepő, hanem máshova vitték, oda, ahol szükség volt rájuk. De kiderült, nem ez az igazi ok, az eszközök állítólag rendelkezésre állnak, csupán a szokásos helyzet állt elő: nincs elég ember, se orvos, se ápoló, aki a gyógyításhoz és a gyógyuláshoz szükséges berendezéseket működtesse.

A zászlóerdő előtt egymást váltották a szónokok. A Fidesz alelnökei, valamint a főváros tizenhatodik kerületének polgármestere, aki ha lehet, még a kórházban fekvő, és ezért igazoltan hiányzó Kósa Lajosnál is ostobábbnak mutatkozott. Kovács Péterről van szó, aki elszólta magát, amikor azt mondta: a kampányban számít kellemetlen kérdésekre, de még nem kapták meg a választ a Fidesz-központból. (Néma, dermedt csend.)

És tényleg lesznek kellemetlen kérdések. Ezek a valódi Magyarország felől jönnek majd, nem Feri bátyámtól, mert őt megdobta a miniszterelnök 80 ezerrel, hanem azoktól, akik szerint nem tolerálható, hogy járvány miatt naponta már száznál többen halnak meg, de a kormány még mindig halogatja a valódi cselekvést. Az országos tiszti főorvos hosszú idő után Brüsszelben került elő, ahol – Ujhelyi István EP képviselő elől menekülve – megjavította a százméteres síkfutás szenior országos csúcsát. (Mely rekord állítólag nemzetközi mércével mérve is számottevőnek mondható.)

Ott állt a zászlóerdő előtt a most lemondott alelnök, az időközben miniszterré hátraléptetett Novák Katalin, aki OV '22 fülbevalóval jelezte örök és megbonthatatlan hűségét a Párt és annak vezetője iránt.

És van, megint csak, Magyarország. Az egykor legvidámabb barakk, amelynek lakói okkal sajnálták a környező országokat (mínusz Ausztria), és mely Magyarország ma a régió második legelmaradottabb állama. Már csak a bolgárok vannak mögöttünk, őket is csupán egy paraszthajszállal előzzük.

Volt egy Fidesz-kongresszus, minden eddiginél több nemzeti színű trikolórral, mintha a zászlók sokasága helyettesíthetné a valódi kormányzást. És a Hungexpo palotájából látványosan kirekesztve, ott volt a leszakadó, valódi Magyarország. A közös haza, amelynek lakói közül sokan még mindig nem értik, hogy jobb sorsot érdemelnének annál, mint amit Orbán és a Fidesz nekik szán.