A hősugárzók világa

HírKlikk 2019. október 20. 15:56 2019. okt. 20. 15:56

Van az az időszak, amikor még nem annyira hidegek a nappalok, de azért esténként már jól esne otthon a meleg. De a távfűtéses lakásokban sajnos nem az időjárás függvényében indul be a fűtési szezon, hanem a naptár alapján. Persze nem csak ez az egyetlen élethelyzet, amikor egy hősugárzó jó szolgálatot tud tenni.

A hősugárzók funkciója

Egy hősugárzó használható kiegészítő fűtésként, főfűtésként vagy akár fagymentesítés céljából is. Az, hogy milyen indokkal szeretnénk alkalmazni a berendezést, meghatározza, hogy számunkra milyen típusú hősugárzó az ideális. A hősugárzókban található egy fűtőelem, amely a legtöbb esetben egy fűtőszálként funkcionáló huzal, amely izzásba kezd, és ezáltal adja le a közvetlen környezete számára a hőt. Típustól függően a hőt már leadhatja akár halogén, kvarc vagy kerámia is. Az adott helyiségben jelentős mértékű hőingást idéz elő, hisz nagyon gyorsan képes meleget varázsolni, viszont csak 10-15 négyzetméternyi terület hatékony felfűtésére alkalmas.

A hősugárzók fajtái

- ventilátoros hősugárzó

A ventilátor elősegíti a légáramlást, segítségével a melegebb levegő elosztása a térben sokkal ideálisabb. A haztartasikisgepek.hu oldalon számos verzió kapható ebből a típusból. Vannak igazán trendi darabok is, mint például az Ardes 4F02G ventilátoros hősugárzó, amely több színben is kapható. Ez egy 2000 W teljesítményű készülék, amely akár 20 négyzetmétert is képes gyorsan felfűteni. 2 fokozatú, hordozó fogantyúval és túlmelegedés elleni védelemmel van ellátva.

- quartz hősugárzó

Ennek a típusnak nagy előnye a különösen gyors befűtés, a gazdaságos és halk működés. Az Ardes 435B például egy energiatakarékos quartz hősugárzó, 800 W teljesítménnyel, 2 hőfokkal, túlmelegedés elleni védelemmel és biztonsági kapcsolóval.

- halogén hősugárzó

A halogén hősugárzó alacsony fogyasztású, mégis rendkívül gyorsan biztosítja a meleg érzetet. Élettartama magas, kültéren, valamint nedves helyiségekben is bátran alkalmazható. Ebből a típusból jó opció lehet az Ardes 455B halogén hősugárzó, amelynek teljesítménye 1600 W. 4 darab halogén fűtőelemmel van felszerelve, valamint felborulás és túlmelegedés elleni védelemmel is.

- carbon szálas

Ez a típus infravörös sugarakat kibocsátva fűt, mégpedig azt a felületet, amellyel közvetlenül érintkezik, így elég gyors és erőteljes a hatása.

- turbó konvektor

Ez a berendezés a levegőt fűti fel közvetlenül. Ideális zárt, kicsi helyiségek folytonos felfűtésére vagy nagyobb terek kiegészítő fűtéseként. Az Ardes 4C05 ebben a kategóriában egy remek, 3 fokozatú készülék, biztonsági termosztáttal.

- kerámiabetétes hősugárzó

A készülékbe helyezett speciális kerámia révén az élettartama szinte örök. Legnagyobb erénye a hőmérséklet önszabályzás, amelynek köszönhetően nem kell a hőfokot manuálisan állítgatni, valamint nem tud túlmelegedni sem. Számos fajta létezik belőle, még falra szerelhető verzió is.

Keresd meg a neked leginkább szimpatikus fűtési megoldást a haztartasikisgepek.hu-nál