Bálint gazdát szigorú karanténba parancsolta 27 évvel fiatalabb felesége

HírKlikk 2020. március 21. 14:47 2020. márc. 21. 14:47

Az ország kertészét nehezen lehet falak közé szorítani – most mégis kénytelen engedni a kényszerítő körülménynek. A 100 éves Bálint gazdát keményen óvja a felesége a járványveszély alatt.

Valóságos fegyőrré váltam, mert Gyurka nehezen szokta meg, hogy nem mehet sehova. A 101. életévéhez közelítve is hiperaktív, de legalább a koronavírus-veszély miatt lemondott minden előadást – nyilatkozta a Blikknek Antónia. – A kertben ténykedhet csak, a család szigorú karanténra ítélte, mert féltjük.

Bálint gazda szerint nem érdem, hogy már 100 éves is elmúlt. Igaz, ennyi idő alatt bőven gyűjtött lelki és testi sebeket. Vannak maradandók és gyógyultak, de mindig talál magának tennivalót, sőt, alapesetben sokat utazik, előadásokat tart. Ezért is barátkozik meg nehezen a szigorú karanténnal.

Olyan vagyok magam is, mint az öreg almafa, szükség van még az árnyékára, a termésére, ezért szeretnek és vigyáznak rám – nyilatkozta a lapnak Bálint György, aki napközben a kertben ténykedik.

Bálint gazda felelevenítette, hogy élete 100 éve alatt többször is meghalhatott volna, hiszen megjárta a mauthauseni koncentrációs tábort, 42 kilósan szökött meg a munkaszolgálatból, ahol kőbányában dolgozott. Nyolc éve pedig egy zebrán gázolták el. A vastag télikabát mentette meg az életét, ám a koponyasérülése miatt a hallása elromlott.

Sokszor meghalhattam volna, de mázlista vagyok! Túléltem a tífuszt is fiatalon. Akkor sokkal többet kibír az ember. A koronavírust nem szeretném elkapni, így szót fogadok a családomnak, Antónia, a feleségem vigyáz rám, úgysem hagyná, hogy megszegjem a házi karantén szabályait – vallott az önként vállalt száműzetéséről Bálint gazda.