Black Friday: Nyolcmillió forintért rendelt árut egy vásárló online

HírKlikk 2019. november 18. 17:02 2019. nov. 18. 17:02

Mintegy nyolcmillió forintért rendelt egy vásárló egy nagyobb lakás teljes berendezéséhez szükséges cikkeket, egyebek mellett konyhai gépeket, tévéket, számítógépet és házimozi-rendszert az egyik nagy online áruház fekete pénteki akciójának keretében - írta a Világgazdaság.

A lap felidézte, hogy a hálaadást követő Black Friday csaknem fél évszázados amerikai hagyomány, a vásárlás ünnepe, amelyre nagy leárazásokkal készülnek a kereskedők. Magyarországra 2012-ben jött a fekete péntek, amely már nem csak egy nap, a kedvezmények szinte november egészét érintik. A műszaki cikkek iránti hagyományosan erős kereslettel immár a lakberendezési termékek népszerűsége is felveszi a versenyt.

A lap idézte a GKI Digital és az Árukereső közös felmérését, amely szerint az aktív magyarországi internetezők ötöde, azaz mintegy 1,2 millió ember a karácsonyi ajándékok beszerzésében is számít a fekete péntek akcióira. Ugyanakkor a vásárlók elsősorban nem az év végi ünnepekre készülnek a -Black Friday során, hanem saját, a kedvezményes időszakra halasztott beszerzéseiket valósítják meg.