Elon Musk a tréfájával is sokat keres

HírKlikk 2020. július 9. 18:03 2020. júl. 9. 18:03

Aki a mémeket irányítja, az irányítja az univerzumot, twittelte nemrég Elon Musk. Ennek szellemében született meg a legújabb poén is, a shortolók – és úgy általában mindenki – kifigurázására, aki nem hisz a Tesla-sztoriban.

Nemrégiben a Tesla lett a világ legnagyobb piaci értékű autógyártója, és azóta is nő az előnye a második Toyotával szemben. Ennek ellenére, még mindig vannak olyanok, akik nem hisznek a Teslában és fogadnak az elektromos autógyártó ellen a tőzsdén, vagyis shortolják a vállalat értékpapírjait.

A Portfolio vette észre, hogy Elon Musk egy poén segítségével hívja fel a figyelmet arra, hogy nem fog bejönni azok terve, akik a Tesla ellen tesznek fel pénzt. A Tesla honlapján elkezdték értékesíteni a Tesla logóval ellátott piros shortokat, amelyekre a márkanév betűtípusával csak annyit írtak, hogy „sexy”.

A poénnak szánt terméket 69 dollárért rakták fel a honlapra, de akkora lett a kereslet a nadrágra, hogy túlterhelés miatt teljesen leállt a Tesla oldala egy kis időre – és jelenleg a honlapon azt írják, hogy minden darab elkelt.

A cég hétfőn egyébként történelmi rekordot állított be, hiszen a részvény árfolyama elérte az 1371 dollárt és elemzők szerint az 1500 dolláros árfolyam is elérhető számára.

Forrás: Portfolio