Hatékony API újítások

HírKlikk 2019. október 20. 16:14 2019. okt. 20. 16:14

Az internetes szolgáltatások, illetve szoftverek többsége már lehetőséget biztosít az API használatára. Természetesen az Unas webáruházakban is megtalálható ez a hatékony funkció, amelynek segítségével az áruház adatbázisa kitűnően összekapcsolható a külső programokkal. A következő írásban az API-k működése és a hozzájuk tartozó szolgáltatások kerülnek bemutatásra.

Mit jelent az API?

Az API (application programming interface) magyar jelentése az alkalmazásprogramozási felületnek felel meg. Az API használatával lényegében olyan adatbázisokhoz és funkciókhoz lehet egyszerűen hozzáférni, amelyek belső működését nem kötelező ismernie a felhasználónak. Az API hozzáférés által elért adatok külső programok alkalmazásával felhasználhatóvá válnak, amelyek jelentős segítséget nyújthatnak a webáruház tulajdonosok számára.

Az UnasShop API funkciói

Az alábbi lehetőségek a webáruházak számára fontos szempontok alapján lettek összeállítva, hogy az API használatával az áruház legfontosabb adatai elérhetők legyenek. A következő adatok érhetők el az API által:

- termék kategóriák (getCategory, setCategory)
- termékadatok (getProduct, setProduct, getProductDB, setProductDB)
- raktár, készletadatok (getStock, setStock)
- vásárlói adatok (getCustomer, setCustomer)
- megrendelések adatai (getOrder, setOrder)
- hírlevél feliratkozások (getNewsletter, setNewsletter)
- külső szkriptek (getScriptTag, setScriptTag)

A fenti funkciók kiváló lehetőséget biztosítanak a külső szoftverek használatához, így a kereskedelemhez köthető tevékenységek egyszerűen kezelhetők. A tevékenységekhez kapcsolódó lehetőségek között számlázó szoftverek, raktárkezelő programok, illetve hírlevél rendszerek egyaránt megtalálhatók.

Az UnasShop API újdonságai

Az Unas webáruház API rendszere hatékony, modern igényeknek megfelelő kulcs alapú azonosítással lett bővítve, amely segítségével a külső programok hozzáférhetnek az adatokhoz. Kiemelten fontos megemlíteni, hogy a jogosultsági szintek teljes mértékben szabályozhatók a webáruház tulajdonosa által, így szakszerűen korlátozhatók a hozzáférések. A termékek kezelése esetében a külső szoftverek számára közvetlen hozzáférés van biztosítva, így a termékek ára, kategóriái és további paraméterei könnyedén elérhetővé váltak. A termékkategóriák teljes mértékű kezelése és szerkesztése a megszokott adminisztrációs felület mellett API-n keresztül is történhet a könnyebb munkavégzés érdekében. Egyszerűen módosíthatók a termékkategóriák felett és alatt található szövegek, továbbá a láthatósággal kapcsolatos beállítások és a terméklista megjelenítése egyaránt.

Az UnasShop webáruház nyitás szolgáltatása minden eszközt és lehetőséget biztosít a vállalkozók számára a hatékony kereskedelemhez az átlátható rendszer használatának segítségével.