Letöltendő börtönt kér az ügyészség Győzikére

HírKlikk 2020. január 22. 07:24 2020. jan. 22. 07:24

Költségvetési csalás miatt, letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség Gáspár Győzőre, aki értetlenül áll a vád előtt.

– Ügyfelem korábban, amikor televíziós csatornákkal dolgozott, egy menedzsment cégen keresztül szerződött. Az állította ki a számlákat az olyan költségekről, mint például az utazás vagy a kellékek vásárlása. A menedzsment egy családi vállalkozás volt, amelynek Győző apósa az ügyvezetője – magyarázta a Blikknek Gáspár Győző ügyvédje, dr. Erdei Zoltán.

– Az ügyészség abban látja a problémát, hogy ezek a számlák nem az ügyfelem nevére szólnak, mert a családi cég számlázott. Ez nem törvénybe ütköző, mégis majdnem 36 millió forintot próbálnak rajta behajtani, ami véleményünk szerint, szintén nem állja meg a helyét, mert amennyiben valóban van hiány, az nem lehet több 10-12 millió forintnál, amit ügyfelem be is fizetne a tárgyalás előtt. Ez nem volt elég, az ügyész letöltendő börtönbüntetést is indítványozott, ami elfogadhatatlan!

A lap megkeresésére, a Balassagyarmati Járási Ügyészség megerősítette: költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat egy Nógrád megyeri férfi és társai ellen, mert körülbelül 35 millió forint adóhiányt okoztak. A Nógrád megyeri vádlottal szemben, az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A lap úgy tudja, az ügyészség azt is kéri, hogy a bíróság rendelje el a 2013-ban adócsalás miatt kiszabott egy év nyolc hónapos büntetés letöltését is. Ennek végrehajtását akkor három évre felfüggesztették, ám a vád szerint, a jelenleg vizsgált bűncselekményt ez idő alatt követte el.

Győzőnek nem ez az egyetlen folyamatban lévő ügye. Jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt is vádat emeltek ellene. A vád szerint Győző nem fizetett adót a lízingelt luxusautók után. 

Győző szerint olyan ez az egész, mintha valakinek szúrnák a szemét, ezért tönkre akarja tenni őket.

Forrás: Blikk