Megerőszakolták a TV2 műsorvezetőjét

HírKlikk 2019. szeptember 18. 08:19 2019. szept. 18. 08:19

Vámos Erika sokáig nem beszélt arról, hogy 14 évesen megerőszakolták, ám úgy érzi, sokaknak adhat erőt, bátorságot, kitartást és reményt, ha nem temeti magába a saját esetét, és talán ennek hatására többen mernek lépni, ha őket éri hasonló trauma.

Vámos Erika 14 évesen egy balesetben veszítette el az édesapját. A temetés előtti napon egy buszmegállóban várakozott, amikor egy ismerős férfi fékezett le előtte.

– Azt mondta, szálljak be a kocsijába, elvisz. Az egyik ismerősöm párja volt, 30 év körüli férfi. Az autóban beszélgettünk, majd azt vettem észre, hogy letér az útról, aztán az erdő felé veszi az irányt – emlékezett vissza a Blikknek Erika. – Megállt, elkezdett fogdosni, próbálta leszedni a ruhámat, és hiába sírtam, kérleltem kiabálva, hogy hagyja abba, egyszerűen megtörtént... Erőszakot követett el rajtam, majd kitett az erdőben. 

A TestŐr életmódmagazin műsorvezetője annyira nehezen dolgozta fel a traumát, hogy megpróbálta megölni magát. – Bevettem a nagymamám altatóit. Egy egész dobozzal, de anyukámék időben megtaláltak.

Az évek múlásával Vámos Erika nem gondolt már az erőszakra, viszont szorongásos tünetei lettek. Pszichiáterhez fordult, a szakember pedig rávilágított, hogy egyáltalán nem tudta feldolgozni azt, ami történt. 

– Már jól vagyok, de gyakran eszembe jut, mi történt velem. Sokszor felvillannak még a régi képek, de dolgozom rajta. Az elmúlt egy évben például már be tudtam ülni olyan férfi mellé az autóba, aki nem a párom, és bár feszengek, végig nézem a kezét, hogy merre megy az úton, de le tudom gyűrni a félelmemet.

Forrás: Blikk