Mészáros Lőrinc 120 milliós jótékonykodása

HírKlikk 2019. november 1. 15:30 2019. nov. 1. 15:30

A 22 hónapos Leventének is összegyűlt a 700 millió forint, így Zentéhez hasonlóan az Enyingen élő SMA-s kisfiú is megkaphatja a gyógyulását segítő kezelést.

Az ATV azt írja, Leventének többek közt szintén Mészáros Lőrincék segítettek, a felcsúti milliárdos 120 millió forintot adott a családnak. A Mészáros-csoport kommunikációs igazgatója, Tóth Krisztina a csatornának azt mondta: Mészáros más nagyvállalkozókat is megkeresett, hogy adakozzanak, ennek eredményeként további 200 millió forint gyűlt össze.

"Mészáros Lőrinc Úr adakozásra hívta fel a nagyvállalkozókat. Ennek eredményeként információink szerint a Duna Aszfalt további 100 millió forinttal, illetve más magyar vállalkozások összesen további 80 millió Ft-tal járultak hozzá a kisfiú gyógyulásához" – írta a kommunikációs munkatárs az ATV kérdésére.

Levente édesanyja szerdán közölt utoljára adatokat arról, hol tart a gyűjtés. A Facebookon akkor azt írta: 495 millió forint + 70.962 euró és 13 ezer font gyűlt össze.

Zentéhez hasonlóan a 22 hónapos Levente is gerincvelői izomsorvadásban szenved, így az Enyingen élő kisfiúnak is ugyanarra a 700 millió forintos kezelésre gyűjtöttek. Leventénél egy éve diagnosztizáltak gerincvelői izomsorvadást (SMA). A betegség 2-es típusa alakult ki a kisfiúnál, aki kúszni még megtanult, de azután megállt a mozgásszervi fejlődése.

A gyűjtés azért is volt fontos, mert a gyógyszer csak kétéves korig adható, Levente kora miatt azonban már csak pár hete maradt a családnak, hogy összegyűjtsék a teljes összeget.