Milyen fotókönyvet válasszunk?

HírKlikk 2019. augusztus 26. 20:32 2019. aug. 26. 20:32

Manapság az egyik legnépszerűbb módja a fényképek tárolásának a fotókönyv. Igen ám, de milyet válasszunk, mi az, ami igazán személyre szabható?

A fotókönyvek osztályozása alapvetően többféle szempont alapján történik. Ez azért is praktikus, mert sokkal könnyebb dolgunk van, ha például az esküvői képeknek keresünk fotókönyvet, így célirányosan azt keressük, amibe jó sok fénykép belefér.

Mivel alapvetően kategorizálva vannak a fotókönyvek, így ha belépünk a Sootersen belül a fotókönyv menüpontba, akkor azonnal láthatjuk is, hogy melyik alkalomhoz melyik könyv a praktikus.

Fotókönyvek méret alapján

Ha szóba kerülnek a fotókönyvek, tudnunk kell, hogy többféle méretet, jó néhány féle borítóval ellátott típust különböztetünk meg. Ezt összeadva elég sokféle a kínálat, így  mindenki megtalálhatja a neki valót.

A legnagyobb választékot az A/4-es méretű darabok között találjuk, hiszen választhatunk álló, illetve fekvő kivitelt, és mindezt négyféle borítóval. Ha a fotókönyvbe szánt képek javarészt fekvő pozícióban vannak, akkor a legjobb választás egy fekvő tájolású fotókönyv. Ugyanígy, ha a legtöbb kép álló, akkor az a legpraktikusabb választás.

Ahogy már fent említettük, esküvői fotókönyvnek a legjobb választás egy nagyobb terjedelmű, lehetőség szerint A/4-es méretű darab, amit kedvünkre bővíthetünk a képek függvényében. Egy fotókönyv alapjában véve 24 oldalas, de 50 oldalig bármikor bővíthető, így méret függvényében akár 378 képet is elhelyezhetünk benne. Mindehhez akár elegáns, vászon-, illetve bőrborítást is elképzelhetünk, de ha inkább az exkluzív mintájú kötésben látnánk viszont, annak sincsen akadálya.

Családi album esetében a legnépszerűbb a szövet kötés, míg nyári emlékek esetén a puha kötés a legkedveltebb választás.

Abban az esetben, ha a képek között nagyságrendileg ugyanannyi álló és fekvő tájolású van, akkor a legjobb, ha egy 20 x 20-as fotókönyv méretet választunk, hiszen egy ilyenben kedvünkre rendezgethetjük a képeket. Ebben a kivitelben rengeteg módon elrendezhetjük a képeket, akár képméret, akár tájolás tekintetében. Az egyik legjobb módszer az, mikor az egyik oldalt teljes egészében kitölti a kép, míg a másikon több darab van, amit akár el is forgathatunk.

Természetesen nem csak A/4-es kivitelben érhetünk el fotókönyvet, hanem A/5-ös méretben is. Ez inkább kisebb eseményekhez tökéletes, vagy pedig ha ajándékba szánnánk néhány fényképet, ebben a legtökéletesebben össze lehet szedni őket. 14 x 20-as méretet takar, és szintén többféle elrendezésben és borítással elérhető.