Na, végre jön a nyár

HírKlikk 2020. június 21. 15:16 2020. jún. 21. 15:16

Melegszik az idő a jövő héten. Vasárnap helyenként 30 Celsius fok is lehet. Ezzel együtt, továbbra is többször várható zápor, zivatar – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn csak néhány órára süt ki a nap. A Dunántúl keleti részén és a Dunától keletre még több helyen várható zápor, zivatar. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharossá fokozódó szél kísérheti. Délutántól a Nyugat-Dunántúlon jelentősen csökken a felhőzet. A szél ismét nagy területen lesz erős, főként a Dunántúlon viharos széllökések is előfordulnak. A leghidegebb órákban 13-18 fok lesz. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.

Kedden napos idő várható, de eleinte keleten egy-egy zápor még kialakulhat. A szél nagy területen erős, kisebb körzetekben viharos lesz. A minimumhőmérséklet 14-19, a maximumhőmérséklet 23-28 fok között valószínű.

Szerdán több órára kisüt a nap. Északon több helyen, délen elszórtan valószínű zápor, zivatar. A keleti, északkeleti tájak kivételével, élénk vagy erős lesz a szél, illetve a zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb 21-26 fok között várható.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett, több helyen –a legnagyobb eséllyel nyugaton – alakul ki zápor, zivatar. A zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések is. A minimum-hőmérséklet 11-16, a maximum-hőmérséklet 22-27 fok között alakul.

Pénteken és szombaton is sok lesz a napsütés, de több helyen alakul ki zápor, zivatar is. A zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, szombaton 13-18 fok között alakul. A nappali maximumok mindkét nap 23-29 fok között lesznek.

Vasárnap többórás napsütésre lehet számítani. Szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések. A leghidegebb órákban 14-19 fok lesz. Napközben 24-30 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI/Hírklikk