Szabó Győzőnek születésnapján pergett le az élete filmje

HírKlikk 2020. július 13. 17:58 2020. júl. 13. 17:58

Rendhagyó ajándékot kapott Szabó Győző az ötvenedik születésnapjára, mégpedig azt, hogy elsők között nézhette meg élete leggyötrelmesebb tíz évéről szóló nagyjátékfilmet, a Toxikomát. 

A Herendi Gábor által rendezett filmdráma két órában dolgozza fel azt a harcot, amelyet Győző vív magával, Csernussal és a szerrel és mutat be még néhány szétzillált sorsot Győző akkori környezetéből.

„Az ötvenedik születésnapomat meg sem értem volna, ha nincs Csernus Imre és sokkal rosszabbul alakulhatott volna az életem…ezek a képek jöttek felém, amíg néztem a mozit, nem is tudom ezt most még feldolgozni…” – mondta Győző közvetlenül a vetítés után.

A filmben az akkori Győzőt Molnár Áron alakítja, aki számára ez a szerep a személyiségének minden aspektusát átjáró és megérintő szakmai kihívás volt.

„ Nem leutánozni akartam Győzőt,hanem azt a vehemenciát, dúvadságot, érzékenységet, ami közös bennünk, azt szerettem volna megmutatni , plasztikussá tenni és érzékeltetni, és hogy ezek a tulajdonságok hogyan hatják át a droggal való kapcsolatát”

– mesélte Áron a szerepéről.

A Toxikomát a nagyközönség  várhatóan október 22-én láthatja majd országszerte.